Sense Categoria

Comença la campanya d’atenció social a temporers que arriben a la ciutat de Lleida

LleidaDiari
  • juny 14, 2016
  • 3 min read
Comença la campanya d’atenció social a temporers que arriben a la ciutat de Lleida

Comença la campanya d’atenció social a temporers que arriben a la ciutat de Lleida| Text i fotos: ACN

 

La campanya fruitera d’estiu de la Paeria, dirigida a donar resposta a les necessitats socials de les persones que arriben a Lleida per anar a treballar a la campanya de la fruita, ha començat aquest dilluns amb la novetat que el punt d’atenció s’ha traslladat a l’antic convent de Santa Clara. 

En aquest sentit i gràcies a un acord amb la Fundació Jericó enguany també hi ha la novetat de l’oferta d’allotjament per aquells temporers que hagin de passar la nit al ras. L’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, espera que això serveixi per aconseguir que els temporers no dormin al carrer ni hi hagi campaments improvisats en places, com havia passat en altres campanyes. Ros també ha demanat als empresaris agrícoles i als municipis on es desenvolupa la campanya de la fruita que cada vegada més s’atengui en origen la necessitat d’aquests treballadors tot i que ha reconegut que és ”lògic” que quan no tenen feina es desplacin a la capital.
 
Lleida ha començat aquest dilluns el projecte d’atenció i acollida a temporers que arriben a la ciutat durant la campanya de la fruita. Aquest any s’ha adaptat a un nou model integral que, entre altres, incorpora l’accés a l’allotjament, més intervenció comunitària i accions d’inserció sociolaboral. Ros ha presentat la campanya en la qual participen uns 130 voluntaris de 9 entitats. L’alcalde ha remarcat el treball en xarxa i la coordinació de recursos, així com una atenció integrada, que diferencia la qüestió laboral i l’àmbit d’atenció social i humanitari.
 
Enguany a l’edifici de l’antic convent de Santa Clara s’ha ubicat l’Oficina Única, una sala relacional i de descans i el servei de perruqueria. També hi ha un punt d’informació de l’Associació Antisida de Lleida. A l’antic mercat de Santa Teresa s’hi mantindran els diversos serveis que ja hi havia com el de repartiment d’aliments, la consigna, les dutxes, el rober i la bugaderia. La Fundació Jericó serà l’encarregada de l’allotjament, amb una setantena de places que s’afegiran a les 112 que ja tenen reservades habitualment. A més, tindrà un nou servei d’alimentació, ja que les persones allotjades podran sopar i recollir bossa d’aliments per dinar.
 
El servei ha començat doncs a l’Oficina Única i els serveis es posaran en marxa a partir de dimecres. En l’oficina d’atenció social, que fa una primera acollida, facilita l’accés als recursos i ordena els fluxos, gestionant els recursos. Hi haurà atenció educativa a l’entorn dels temporers i prèviament, també s’ha fet formació als professionals de la campanya per part d’Unió de Pagesos. El projecte compta amb col·laboradors de l’IMO, tant treballadors socials, educadors o mediadors interculturals, entre altres.
 
L’any passat es van atendre 673 persones en els mesos de campanya que van des de mitjans de juny fins al 22 d’agost.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *