Sense Categoria

Comença el judici a l’acusat de matar d’un tret un veí Santa Maria de Montmagastrell amb el visionat de la reconstrucció

Avatar
  • novembre 27, 2017
  • 3 min read
Comença el judici a l’acusat de matar d’un tret un veí Santa Maria de Montmagastrell amb el visionat de la reconstrucció

Esquenes de l'acusat de matar d'un tret a un veí de Santa Maria de Montmagastrell | LleidaDiari.cat

 

El judici a l'acusat de matar d'un tret d'escopeta un veí de 53 anys de Santa Maria de Montmagastrell, el 18 de desembre de 2014, ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Lleida. El judici s'ha iniciat amb una explicació de les parts en què han exposat els seus arguments al jurat popular i ha seguit amb el visionament d'un vídeo de la reconstrucció dels fets. En aquesta gravació, s'ha escoltat com l'acusat explica com la víctima, a qui coneixia des de feia deu anys, se li va acostar per recriminar-li que no podia caçar allà. 

«Deia que em mataria els gossos perquè no podia anar amb ells per aquí i, quan jo estava d'esquenes, em va donar una estrebada amb la mà esquerra a la corretja de l'escopeta i va estirar cap a ell. Llavors jo em vaig girar, vaig agafar l'escopeta per intentar recuperar-la i, no sé com la vaig agafar, però es va disparar i va caure fulminat», s'escolta que explica l'acusat al vídeo. «Em vaig quedar en xoc i les cames em tremolaven», afegeix. La seva defensa assegura que el tret va ser involuntari i demana la seva absolució. En canvi, la fiscalia i les acusacions particulars sostenen que el tret va ser intencionat i demanen entre tretze i vint anys de presó.

 

El ministeri públic sol·licita tretze anys de presó per un delicte d'homicidi mentre que les dues acusacions particulars, que representen els germans i la filla de la víctima, eleven la petició de pena fins als vint anys de presó. Consideren que els fets són constitutius d'un delicte d'assassinat perquè asseguren que va existir voluntat de matar i que la víctima no es va poder defensar. La defensa, en canvi, demana l'absolució del seu client perquè considera que quan la víctima va agafar l'escopeta de l'acusat, aquest va disparar en un moviment «instintiu, sobtat i involuntari». A més, ha destacat que l'acusat, per reparar en part el dany, va pagar divendres els 400.000 euros d'indemnització que li reclamaven les parts , «hipotecant el seu patrimoni» i assegura que està «turmentat perquè li pesa sobre les seves espatlles la mort d'una persona».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *