Les Colònies i WorkCamp de l’Associació Contra el Càncer tornen a Lleida aquest juliol

S’inicien les Colònies i WorkCamp de l’Associació Contra el Càncer a la Val d’Aran, aquest diumenge 14 de juliol. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc del 14 al 21 de juliol, està destinat a nens i adolescents d’entre 7 i 17 anys de diverses regions d’Espanya. La trobada reuneix 89 nens, majoritàriament de Catalunya, però també d’altres comunitats autònomes com Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria, Cádiz, Sevilla, Córdoba, Burgos, Astúries, Huesca, Huelva, Madrid, Balears, Zaragoza i Cantàbria. Gràcies a un conveni amb la companyia Vueling, una trentena de nens d’Astúries, Canàries i Balears gaudiran del trajecte d’anada i tornada gratuït.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una de les activitats més esperades és l’exhibició dels Mossos d’Esquadra, amb la participació de la unitat de muntanya, la de subsòl i la de trànsit. Aquesta setmana de colònies és totalment gratuïta per a tots els participants gràcies a les col·laboracions i iniciatives solidàries que es desenvolupen al llarg de l’any. Entre les més destacades hi ha l’Open Solidari organitzat pel Club Natació Lleida.

Diverses institucions i entitats contribueixen a fer possible aquest projecte, incloent ADDA (Associació discapacitats Aran), Careça Merceria, AranPark, el Conselh d’Aran, els ajuntaments de Vielha, Naut Aran i Les, la Diputació de Lleida, el Col·legi de Farmacèutics i el Casal de Gent Gran de Vielha, entre d’altres. Enguany, degut a l’èxit de la primera edició, s’ha ampliat el WorkCamp, amb un grup de 75 nens d’entre 6 i 15 anys a l’Alberg Era Garona de Salardú, i un altre grup de 24 joves d’entre 15 i 17 anys al Refugi de Conangles.

Durant la setmana, els participants gaudiran d’activitats com ràfting, visites a Aran Park, jocs, escape rooms, visites a la llar de gent gran de Vielha, activitats esportives i de relaxació. L’objectiu principal és millorar la qualitat de vida dels infants i joves amb càncer, afavorir l’expressió emocional, la solidaritat entre iguals, la millora de l’autoestima, la independència i la promoció d’hàbits saludables, explica Carolina Vera, mare d’una participant. Les colònies compten amb un equip professional format per monitors titulats, psicòlegs, pediatres oncològics i més de 20 voluntaris que s’encarreguen de les necessitats mèdiques i del desenvolupament de les activitats durant tota la setmana.