Arranca la campanya de la figa al Segrià amb previsions de «bona qualitat»

La collita de la figa a Alguaire (Segrià) ha començat amb bones perspectives. Les condicions meteorològiques registrades durant l’hivern, la primavera i l’estiu d’enguany han propiciat el desenvolupament d’aquests cultius, que s’han pogut regar amb «força normalitat» mitjançant l’aigua del canal de Pinyana. A més, les temperatures dels darrers mesos han fet avançar la recol·lecció dues setmanes al municipi, referent en la producció de figues a les comarques de Ponent.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«La producció es preveu major respecte a la passada campanya i alhora els fruits tenen una bona qualitat, sent més grossos i dolços», ha explicat Àlex Lladonosa, de l’empresa Figues la Noria. Només començar la campanya ja s’han pogut observar i tastar figues de les varietats Nazareth i Coll de Dama que tenen uns «calibres i una dolçor una mica superiors respecte a altres anys», així com una «major duresa que ens dona més garanties a l’hora que el fruit es conservi durant la seva comercialització», ha indicat Lladonosa.

En aquest sentit, la producció de figues guanya terreny arreu perquè cada vegada hi ha més agricultors que aposten per diversificar els seus cultius amb aquest fruit, que té bona sortida al mercat. Tanmateix, la collita de la figa es pot allargar fins al mes de novembre i això requereix més mà d’obra i, per tant, uns costos molt més elevats que altres cultius que es poden collir amb menys temps.