Lleida

La col·laboració ciutadana permet la Guàrdia Urbana denunciar in fraganti l’autor d’un abocament il·legal de runa

L’Ajuntament de Lleida agraeix la implicació de la ciutadania per denunciar accions il·legals com aquesta i incidir en la millora de la neteja de la ciutat

Tània Sentís
  • desembre 28, 2022
  • 2 min read
La col·laboració ciutadana permet la Guàrdia Urbana denunciar in fraganti l’autor d’un abocament il·legal de runa

Un avís ciutadà ha permès la Guàrdia Urbana denunciar in fraganti l’autor d’un abocament il·legal de residus a la Partida de la Mariola. Aquest abocament està tipificat com a infracció greu al Decret legislatiu 1/2009 i està sancionat amb una multa mínima de 4.000 euros.

El passat divendres la Policia Local va rebre l’avís d’un ciutadà per un presumpte abocament al Camí de Consuegra. Els agents que s’hi van desplaçar van observar un grup de persones al costat d’una furgoneta carregada amb material d’obra i abocant-lo en un camp proper a aquest camí. La Guàrdia Urbana va procedir a identificar l’autor dels fets i a realitzar la denúncia per una presumpta infracció de la normativa reguladora de la gestió de residus. Una vegada feta la denúncia, s’acordarà la incoació del corresponent expedient sancionador per determinar la responsabilitat del presumpte infractor i l’import de la sanció.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’Ajuntament de Lleida considera clau la col·laboració veïnal per detectar i sancionar els abocaments no autoritzats a l’Horta i agraeix la implicació de la ciutadania per denunciar accions com aquesta i incidir en la millora de la neteja de la ciutat.  

D’altra banda, es recorda que els particulars poden portar a la deixalleria de Pardinyes petites quantitats de runa, fins a 8 o 10 sacs en dies alterns. En canvi, els professionals han d’adreçar-se a la gestora de runes de Montoliu.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *