Comarques

El primer municipi de l’Alt Pirineu que rep compensacions dels excedents d’energia que produeix

El consistori signa un contracte per cobrar 8 cèntims per kilowatt/hora que va a parar a la xarxa

Marta Romera
  • febrer 9, 2023
  • 2 min read
El primer municipi de l’Alt Pirineu que rep compensacions dels excedents d’energia que produeix

Coll de Nargó (Alt Urgell) és la primera localitat de l’Alt Pirineu i Aran que rep compensacions econòmiques dels excedents d’energia que produeix mitjançant les plaques fotovoltaiques que té instal·lades en diversos equipaments municipals. Això ha estat possible gràcies a un contracte amb l’energètica pirinenca Peusa, promogut des de l’Associació Catalana de Municipis. D’aquesta manera, cada kilowatt/hora que no s’utilitza i que va a parar a la xarxa convencional es cobra a 8 cèntims d’euro. Tot i que la signatura s’ha fet aquest dimecres, l’adhesió del consistori és vigent des de la tardor. Des de la companyia han indicat que s’estan duent a terme els tràmits per poder fer el mateix amb les instal·lacions públiques de la Seu d’Urgell.

El director general de Peusa, Marcel Dorna, ha explicat que l’acord al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Coll de Nargó defineix com es gestionen els subministraments amb autoconsum que es troben en espais municipals i estableix les condicions econòmiques de compensació dels excedents. D’aquesta manera, tota l’energia que s’envia a la xarxa convencional d’electricitat es registra, per tal d’obtenir-ne un retorn econòmic.

 

Mentre, l’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, ha detallat que compten amb instal·lacions de plaques fotovoltaiques a l’espai Dinosfera, l’escola i la zona esportiva. Ara, amb aquest contracte preveuen estalviar entre un 20 i un 25% de la factura elèctrica gràcies a les compensacions econòmiques que rebin dels excedents d’energia que injectin a la xarxa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *