Un col·leccionista de la Seu exhibeix còmics dels anys 30 fins a l’actualitat

Pla general on es veuen a diversos nens i nenes del casal d'estiu de la Seu d'Urgell

Pla general on es veuen a diversos nens i nenes del casal d'estiu de la Seu d'Urgell | LleidaDiari.cat

 

El cinèfil i col·leccionista de la Seu d'Urgell Josep Benavent mostra al públic des d'aquest dimarts i fins al 31 d'agost part del seu fons relacionat amb els 'superherois' dels còmics. Concretament, s'han seleccionat una trentena de personatges diferents d'entre els 250 que formen part de la seva col·lecció en aquest àmbit, dels quals s'exhibeixen, per primer cop, pàgines de diari dels anys 30 i 40 on hi apareixien i també cartells de pel·lícules.

 

L'objectiu de l'exposició, produïda entre l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i el Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria (Andorra), és que tingui un caràcter itinerant i que arribi a diferents municipis, sent el de Mollerussa un dels primers on hi farà parada.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Còmics de 'superherois' famosos com Batman o de Sheena

Còmics de 'superherois' famosos com Batman o de Sheena preparats per veure'ls amb ulleres 3D, pàgines dels diaris dels anys 30 i 40 on s'hi podien llegir les seves històries o edicions en diferents idiomes, es poden veure fins al pròxim 31 d'agost a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell. Tot plegat forma part de la col·lecció de l'urgellenc Josep Benavent, que des dels anys 50 ha emmagatzemat, entre d'altres, documentació diversa de 250 personatges d'aquest tipus, tant en format paper com cinematogràfic.

Pla americà del cinèfil i col·leccionista Josep Benavent explicant a diversos participants

Pla americà del cinèfil i col·leccionista Josep Benavent explicant a diversos participants | LleidaDiari.cat

 

 

Benavent ha explicat que va néixer amb un esperit col·leccionista i que part del fons que ara s'exhibeix el va començar a guardar a mitjans del segle XX, en una època, ha ressaltat, en què no hi havia televisió i els nens i nenes es dedicaven a llegir i anar al cinema. En aquest sentit, ha animat a les noves generacions a què no abandonin el paper, per les sensacions que hi aporta a diferència de la visualització amb dispositius mòbils.

 

Més de 300 peces d'una trentena de personatges de còmic

La mostra 'Herois i superherois' està conformada per més de 300 peces d'una trentena de personatges de còmic. El més antic és Joe Palooka, de l'any 1930, mentre que el més recent és Tank Girl, de 1988. També en destaca la presència del Capità Amèrica, Spiderman o els Venjadors, entre d'altres, els quals han pogut ser admirats aquest dimarts pels nens i nenes del casal municipal d'estiu de la capital alturgellenca.

 

L'objectiu de l'exposició és donar a conèixer la mitologia del còmic i comprovar quina ha estat l'evolució que han experimentat alguns dels seus personatges. Tot plegat, a través de pàgines de diari, fotogrames, imatges de cartellera, material promocional i còmics, entre els quals n'hi ha un d'escrit en àrab. Després d'estrenar-se al principat andorrà el passat mes de febrer, aquesta mostra produïda entre l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i el Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria té previst anar itinerant per diversos municipis, sent Mollerussa un dels primers punts on arribarà.

Pla mitjà del cinèfil i col·leccionista Josep Benavent assenyant un dels còmics en 3D

Pla mitjà del cinèfil i col·leccionista Josep Benavent assenyant un dels còmics en 3D | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar…