Pedalar 376 km, el nou repte del Club Ciclista Alba

El Club Ciclista Alba s’embarca en una nova aventura ciclista recorrent la península Ibèrica en una edició renovada de la seva ruta de llarga distància. Aquest cop, el recorregut inclourà una etapa pel sud d’Andalusia, des d’Almeria fins a Ronda (Málaga), passant per la ciutat de Granada. Un total de 18 ciclistes participaran en aquesta ruta, cobrint 376 km en 6 etapes, amb una mitjana de 60 km diaris. Aquesta edició marca un rècord de participació, suposant un desafiament tant esportiu com organitzatiu. A més, el club celebra enguany el seu 30è aniversari, havent consolidat una activitat esportiva que té més de 80 membres associats i 8 equips diferents que competeixen arreu de Catalunya.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

300x600-neu

El grup ciclista va néixer amb l’objectiu de promoure la pràctica del ciclisme entre persones amb capacitats diverses, adaptant diferents vehicles com tricicles, bicicletes elèctriques i tàndems per permetre la participació de tothom qui ho desitgi. Amb el temps, la seva missió ha evolucionat, passant de recorreguts locals a somiar a gran: donar la volta a la península. Així, cada any organitzen una Ruta de Llarga Distància amb l’esperança de fer realitat aquest somni en diverses etapes.

Jordi Garriga, un dels responsables del Club Alba, va explicar la setmana passada que «malgrat els mesos de preparació amb sessions d’entrenament tres dies a la setmana, la ruta és exigent, especialment a causa de les condicions climàtiques. Sovint ens enfrontem a situacions complicades, cadascú les afronta de manera diferent. La solidaritat i el suport mutu entre els participants ens permet superar tots els reptes». Anna Balp, entrenadora i també responsable del Club Alba, va afegir: «El repte implica no només una dimensió esportiva, sinó també emocional, mental i organitzativa. Per això, comptem amb la col·laboració de voluntaris que ens donen suport al llarg del camí».

Per cobrir les despeses de la ruta, que inclouen transport, monitoratge, manutenció i allotjament, el club disposa del suport dels patrocinadors ISPROX i BonÀrea, així com amb les aportacions dels participants. No obstant això, aquests recursos no són suficients per fer front als 16.133€ que suposa el cost total del repte, i és per això que des del club i l’Associació Alba han llançat un projecte de micromecenatge que ja compta amb un 84% del total assolit. Aquelles persones interessades a col·laborar amb el projecte poden fer-ho a través d’aquesta pàgina web: www.aalba.cat/ruta2024.