Clínicas Mi invertirà 1,5 MEUR en la reforma de NovAliança de Lleida

Clínicas Mi invertirà 1.5 milions d'euros en la reforma integral de l'edifici de consultes externes de Mi NovAliança de Lleida. Aquesta actuació permetrà modernitzar totalment les instal·lacions, espais, tecnologia i material sanitari de l'edifici. La reforma preveu la modernització dels 2.219 m² que conformen l'immoble de sis plantes ubicat al número 5 del carrer de La Premsa de la capital del Segrià.

 

El nou edifici acollirà 55 consultes i 12 sales d'espera. A més, serà eficient i sostenible energèticament. Els treballs començaran a l'agost i durant els cinc mesos que duraran, els més de 80 professionals que hi treballen continuaran prestant assistència, ja que es reubicaran totes les consultes externes en altres àrees del centre.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'edifici, construït a mitjans dels anys 80, està connectat amb l'edifici d'hospitalització de Prat de la Riba, cosa que permet una major agilitat a l'hora de la programació i execució de proves diagnòstiques. Actualment, les consultes externes de Mi NovAliança atenen un total de 82.000 pacients l'any, és a dir, uns 350 al dia de mitjana.

 

Culmina el procés de transformació iniciat amb les obres completades el juny passat

El conseller delegat de Clínicas Mi, Gaby Masfurroll, ha explicat aquest dijous que aquesta reforma «culmina el procés de transformació iniciat amb les obres completades el juny passat». «Una de les nostres prioritats és que el pacient i els seus familiars se sentin com a casa, i això només es pot generar amb una actualització constant, tant dels serveis com dels espais on aquests es desenvolupen», ha assenyalat.

 

El procés clourà, així, una primera fase que es va focalitzar en la reforma de l'edifici d'hospitalització, quiròfan i serveis centrals, amb la qual es va transformar els seus 7.000 m2 per guanyar capacitat quirúrgica i a la unitat per a crítics. En aquest sentit, els 1,5 milions d'euros que ara s'invertiran, se sumen als 14 destinats a les obres de millora de l'edifici principal de Mi NovAliança de Lleida.

Clínicas Mi invertirà 1,5 MEUR en la reforma de NovAliança de Lleida

Clínicas Mi invertirà 1,5 MEUR en la reforma integral de l'edifici de consultes externes de NovAliança de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Nou equipament de ressonància magnètica

El nou equipament de Ressonància Magnètica (RMN) incrementarà el ventall de proves que es podran fer al centre. A la vegada, la col·laboració mèdica per afavorir una assistència integrada permetrà compartir imatges a la història clínica del pacient, augmentar la seguretat del servei i millorar tant la qualitat d'imatge com les possibilitats tècniques d'aquestes.

 

Així mateix, la maquinària es podrà destinar a diversos usos (general, aplicacions neuro, cos i cos complet, musculoesquelètic, mama, cardio morfològic i angiografia). Algunes de les seves característiques principals seran la capacitat de dur a terme reconstruccions gràfiques, desenvolupament de programari de post procés, implantació de manera compacta i reducció de recursos de consum i formació per habilitar-ne l'ús. Tot això, en consonància amb la cartera de serveis del centre per maximitzar l'aprofitament d'una inversió de més de 620.000 euros.

 

Aquest equip permetrà, principalment, potenciar l'efectivitat clínica de Mi NovAliança, ja que els pacients hauran d'estar menys temps a la màquina, rebaixant les repeticions d'estudis i d'ús de contrast endovenós, augmentant la capacitat diagnòstica i resolució de les imatges, augmentant la sensibilitat en les proves oncològiques i reduint els defectes d'imatge deguts als implants metàl·lics o moviments involuntaris del pacient. A més, la potència de radiofreqüència serà menor amb la qual cosa el malalt patirà menys risc d'escalfament i podrà encarar aquestes proves amb major seguretat.

 

Clínicas Mi aposta per Lleida

Aquesta segona fase de modernització i inversió confirma l'aposta per Lleida que ha seguit Clínicas Mi des del seu desembarcament a la capital del Segrià. El grup busca convertir en un referent sanitari el centre de Mi NovAliança i no descarta estrenar pròximament nous serveis i línies de millora. Clínicas Mi és un grup de clíniques d'origen català, propietat de la família Masfurroll, que compta amb dos centres hospitalaris a Barcelona (Clínica Mi Tres Torres) i a Lleida (Mi NovAliança).