La Clínica de Ponent podria reobrir a finals del 2019

La Clínica de Ponent

La Clínica de Ponent | LleidaDiari.cat

 

El president i conseller delegat de Divina Pastora, Armando Nieto, ha informat aquest divendres sobre els plans de la companyia per a la nova Clínica de Ponent, l'antiga Clínica Aliança. L'objectiu de Divina Pastora és que la clínica estigui operativa en el tercer trimestre d'aquest any. «Estem portant a terme un ambiciós projecte de reforma, d'una gran envergadura. Volem fer en pocs mesos un projecte per al qual es necessitarien normalment un parell d'anys. Ens hem trobat amb molts contratemps, però el meu compromís amb la clínica segueix sent ferm: és prioritari per a Divina Pastora en aquest 2019 que la Clínica de Ponent torni a obrir com més aviat millor», afirma Nieto.

 

Clínica de Ponent, antiga Clínica l'Aliança, va passar a ser propietat del Grup Divina Pastora el 2013, arran de la fusió de la companyia amb la mutualitat L'Aliança. Amb l'objectiu de comptar amb una gestió que posés la clínica en valor i proporcionés un servei d'alta qualitat als seus assegurats, Divina Pastora va confiar al Grup Mi Tres Torres la gestió de la Clínica de Ponent.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'esquerda que va obligar a tancar

L'octubre de 2018, l'aparició d'una esquerda a la segona planta de l'edifici va provocar que Divina Pastora decidís traslladar els pacients hospitalitzats a altres centres i suspendre temporalment l'activitat de la Clínica de Ponent. Segons Armando Nieto, «la seguretat de pacients i treballadors ha estat sempre la nostra principal preocupació a l'hora de prendre qualsevol decisió. I des del primer moment vaig tenir molt clar que una institució amb gran tradició a la ciutat de Lleida com és l'Aliança mereixia un projecte com el que estem duent a terme».

 

Des de llavors, Divina Pastora va posar en marxa un pla amb una inversió de vuit milions d'euros per a la reconstrucció de la clínica. El nou equipament aportarà millores relacionades amb la humanització dels espais, tenint com a premissa principal el benestar dels pacients i del personal sanitari. La clínica es renovarà completament, guanyant capacitat quirúrgica i posant èmfasi en un dels seus elements diferencials: la Unitat per a Pacients Crítics, gestionada per metges intensivistes.

 

«En el nou projecte volem potenciar aquesta Unitat, que ens fa destacar en l'oferta hospitalària de la ciutat. És un element de gran rellevància a l'hora d'oferir més seguretat i possibilita abordar patologies més complexes», destaca el president de Divina Pastora. Un cop finalitzades les reformes a l'edifici hospitalari, s'iniciaran les obres a l'Àrea de Consultes Externes. Les noves instal·lacions, dissenyades per Pinearq, el despatx d'arquitectura d'Albert de Pineda, especialitzat en aquest tipus de projectes, permetran millorar la qualitat dels diferents espais de la clínica i s'aprofitarà la llum natural tant de l'exterior com del pati interior de l'edifici.

Una habitació de la Clínica de Ponent

Una habitació de la Clínica de Ponent | Clínica de Ponent