La clínica Perpetuo Socorro de Lleida posa en marxa una nova unitat de mama

Imatge d'una dona fent-se una mamografia per detectar si té càncer de mama | ACN

Amb l'objectiu de donar una resposta coordinada i individualitzada als casos de patologia mamària i amb un enfoca clarament preventiu, la Clínica HLA Perpetuo Socorro de Lleida ha posat en marxa una nova Unitat de la Mama integrada per especialistes de diferents àrees, com ginecòlegs, cirurgians, radiòlegs, oncòlegs, internistes i infermers, que aborden cada cas des d'una perspectiva multidiscilplinar.

 

L'any passat es van registrar més de 30.000 nous casos de càncer de mama a Espanya. Aquesta dada, unida al fort impacte social, psicològic i afectiu en les persones, fa necessari un abordatge que integri diferents punts de vista per oferir una resposta coordinada, consensuada i global.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Notable millora per al pacient

La creació d'aquesta unitat es tradueix en una notable millora per al pacient, en evitar que hagin d'acudir a diferents centres per realitzar les proves complementàries. «Això s'aconsegueix perquè els membres que intervenen en la valoració de cada cas treballen de manera integral complementant uns amb els altres», declara el doctor Christian Sisó Raber, metge especialista en Ginecologia i Obstetrícia, i Responsable de la Unitat de Mama de HLA Perpetuo Socorro.

 

La unitat està enfocada principalment al diagnòstic precoç de càncer de mama, la qual cosa permet millorar el pronòstic d'aquesta malaltia i simplificar els tractaments. El servei atén dones amb factors de risc, en els seus seguiments rutinaris, persones que tinguin sospita davant la palpació d'un nòdul de recent aparició o pacients amb un diagnòstic ja confirmat. Encara que en menor mesura, la consulta també atén homes amb qualsevol alteració mamària, com nòduls, tumoracions, dolor, etc.

 

Un servei de gran valor

El doctor Javier Sanuy, director gerent de l'hospital, afirma que aquesta nova unitat «ofereix un servei de gran valor, ja que aporta un diagnòstic i un tractament per professionals que desenvolupen la seva tasca de forma coordinada». La creació de la unitat s'emmarca en la forta inversió que està duent a terme el centre per dotar al seu servei de diagnòstic per imatge amb les últimes novetats en equipaments especialitzats en patologia mamària.

 

El centre ha incorporat recentment una ressonància magnètica 1,5 Tesles, un nou TAC i el mamògraf per tomosíntesis, el qual millora la precisió en augmentar la qualitat de les imatges obtingudes i permetent als radiòlegs veure lesions més petita i més precoços, el que repercuteix en una millora qualitativa dels diagnòstics.

 

També et poden interessar…