CiU urgeix a actuar a les Basses i reobrir el recinte, mentre no apareix un inversor per construir el parc temàtic

CiU urgeix a actuar a les Basses i reobrir el recinte, mentre no apareix un inversor per construir el parc temàtic| Redacció – Fotografia: CiU Lleida

 

El president del Grup Municipal de CiU, Toni Postius, presentarà aquest divendres a la Comissió de Polítiques de Gestió i Promoció de la ciutat una proposta per condicionar d’immediat el Parc de les Basses, per acabar amb l’actual deteriorament, com és voluntat unànime expressada per tots els grups polítics, mentre no arriba una inversió en ferm per construir un projecte de parc temàtic.

Postius ha argumentat aquest dijous urgència “de no perdre ni un minut més per actuar i condicionar les Basses, que porten 20 anys tancades, tenint en compte que tots els grups polítics estem d’acord en que cal acabar amb l’actual estat de deixadesa del recinte”. En aquest sentit, ha anunciat que el Grup Municipal de CiU instarà l’equip de govern municipal en el proper ple de novembre a aprovar un plec de clàusules administratives i tècniques que han de regir la concessió administrativa demanial d’aquest espai per constituir-hi un parc públic.
 
Aquesta iniciativa implicarà condicionar el parc urbà -de 9 hectàrees- per a ús educatiu, esportiu lúdic, cultural o ambiental i arranjar les instal·lacions esportives existents i la zona de càmping. Aquests són 3 dels 4 àmbits ja previstos en el projecte d’oci i familiar contemplat per l’Ajuntament de Lleida. El quart àmbit, que és la construcció d’un parc temàtic, es deixaria damunt la taula mentre no apareix una inversió en ferm.
 
També es demanarà incloure una partida plurianual en els pressupostos de 2016 destinada a millorar i mantenir els espais del Parc Urbà i de les instal·lacions esportives existents.
 
Postius ha subratllat que obrint a concurs la licitació per dignificar les Basses es permetria reobrir de forma imminent el recinte a la ciutadania, “la qual fa anys que reclama acció i unitat des de fa anys per reactivar aquesta zona de Lleida tan degradada”. En aquest sentit, Postius sosté que “no volem entrar en un debat polític; l’únic que volem és arribar a un consens polític amb tots els grups del ple i que l’equip de govern hi vegi una oportunitat per actuar de forma imminent a les Basses”.  
 
I ha conclòs: “No volem romandre de mans plegades a l’espera d’un inversor del qual a hores d’ara no en tenim cap prova. Tampoc podem jugar-nos-ho tot a una carta i que surti malament, com va passar amb el projecte de Viàlia a l’estació de Lleida, que mai s’ha acabat materialitzant”.