Edició 2021

CiU proposa a la Paeria una ‘tarifa plana’ d’impostos i taxes

  • octubre 24, 2012
  • 3 min read
CiU proposa a la Paeria una ‘tarifa plana’ d’impostos i taxes
CiU proposa a la Paeria una ‘tarifa plana’ d’impostos i taxes

CiU proposa a la Paeria una ‘tarifa plana’ d’impostos i taxes| Redacció – Fotografia: CiU Ajuntament de Lleida

 

La possibilitat d’agrupar impostos fixes i taxes municipals i poder-los fraccionar en 12 mensualitats i congelar la taxa d’escombraries i els impostos de béns Immboles (IBI) i Vehicles són algunes de les 24 esmenes que el Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Lleida fa a l’expedient d’Ordenances fiscals que es debatrà en el Ple d’aquest divendres.

La portaveu de CiU, Bea Obis, ha assegurat aquest matí que el grup nacionalista proposa un canvi de model “perquè no podem ser líders en pressió fiscal als nostres ciutadans amb els temps que vindran. Lleida és una ciutat cara que els lleidatans, malauradament, tenen assumit i no hauria de ser així”. En aquest sentit, segons ha afirmat el cap de l’oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, l’objectiu és “rebaixar al màxim la pressió fiscal davant d’un any, el 2013, que serà molt dur. Hem de fer que es paguin els menors impostos possibles i en aquesta línia van totes les nostres esmenes”.
 
Les esmenes, en negociació amb l’equip de govern, pretenen aconseguir, malgrat la majoria absoluta socialista, una rebaixa de la pressió fiscal per als ciutadans. També aspiren a aconseguir que l’equip de govern sigui sensible amb la situació precària de molts lleidatans i no carregui les economies familiars amb més impostos i taxes i, almenys, en faciliti al màxim el pagament, segons ha explicat Bea Obis. Així mateix, ha assenyalat l’endeutament com “el gran problema de l’Ajuntament. Està atrapat pel deute que ell mateix ha generat i ha de pujar els impostos per fer-li front. Els plans de sanejament als què està sotmès l’obliguen a pujar impostos”. I ha conclòs: “L’equip de govern està traslladant en pressió fiscal als lleidatans la seva responsabilitat amb l’endeutament i estar al dia amb els seus pagaments. Hi ha un marge de reducció de la despesa”.
 
En les esmenes també es demana que les famílies amb dos membres a l’atur puguin ajornar l’IBI més enllà de l’any natural sense interessos i que els afectats per desnonaments no hagin de pagar la plusvàlua de l’habitatge que abandonen.
 
Respecte a les escoles bressol municipals, CiU proposa una rebaixa en la matrícula i el retorn de la matrícula de serveis educatius a les famílies que per causes de força major hagin d’abandonar la ciutat i, per tant, renunciar al servei. A més, CiU exigeix a l’equip de govern que demani una nova revisió cadastral per rebaixar el valor de la base amb que es calcula el gravamen de l’IBI, com han fet alguns ajuntaments, amb el resultat d’una reducció mitjana del 18% en el rebut. Per últim, una de les esmenes, destinada a incrementar la recaptació, fa referència a l’aplicació d’una nova taxa per als establiments bancaris que tinguin caixers a les façanes dels edificis.

rn

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.