CiU demana que el tram de l’Avinguda Barcelona unidireccional passi a ser de doble sentit

CiU demana que el tram de l’Avinguda Barcelona unidireccional passi a ser de doble sentit| Redacció – Fotografia: CiU Lleida

 

El Grup Municipal de Convergència i Unió presentarà una proposta de resolució perquè l'equip de govern municipal estudiï que el tram de l'Avinguda Barcelona, comprés entre l'Avinguda de l'Estudi General i el carrer Jaume II, fins ara unidireccional, pugui ser de doble sentit per tal de millorar la mobilitat de la zona.

La iniciativa pretén donar resposta a les demandes traslladades pels veïns i comerciants d'aquesta zona de Cappont, barri que han visitat els regidors del Grup CiU durant el darrer mes. “Aquest tram de l'Avinguda Barcelona, paral·lel a la LL-11, és de sentit únic i té un sol accés d'entrada per l'Avinguda de l'Estudi General, molt estreta, que dificulta el trànsit dels camions que descarreguen mercaderies en els comerços i establiments de restauració d'aquesta zona”, apunta la regidora Marta Gispert. El carrer, però, s'eixampla a mida que continua, fins assolir els 40 metres d'ample.
 
Els veïns reclamen que sigui de doble sentit per evitar que l'únic accés per entrar-hi sigui l'Avinguda de l'Estudi General, la qual registra una gran afluència de trànsit al llarg del dia.
 
En aquest sentit, sostenen que aquesta actuació és factible tenint en compte l'amplada del carrer i, en aquest sentit, demanen que s'hi pugui circular en doble sentit, tenint així una altre punt d'entrada des de Jaume II o bé des del carrer Andreu Espens.
 
“D'aquesta manera s'evitarien les infraccions que fan tot sovint els conductors que volen accedir als diferents equipaments de la zona, atès que alguns d'ells entren en sentit contrari per evitar donar tot el tomb fins a l'Avinguda de l'Estudi General per poder accedir a aquest carrer”, ha remarcat la regidora.
 
Davant aquest situació, i per tal de donar sortida a una petició ciutadana, el Grup CiU plantejarà a l'equip de govern un replantejament del circuit de mobilitat i els accessos d'entrada al carrer per reconvertir aquest tram en carrer de doble sentit.