Sense Categoria

CiU demana a la Paeria que presenti les factures impagades al Ple

LleidaDiari
  • octubre 25, 2012
  • 2 min read
CiU demana a la Paeria que presenti les factures impagades al Ple

CiU demana a la Paeria que presenti les factures impagades al Ple| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Grup Municipal de CiU a la Paeria ha presentat una moció per exigir a l’equip de govern socialista que compleixi la Llei de Morositat i informi al Ple de l’Ajuntament de les factures amb una demora superior als 45 dies, segons el què estableix la Llei 15/2010 de mesures contra la morositat de les operacions comercials, aprovada al juliol de l’any 2010.

La norma, impulsada per l’anterior govern socialista, fixa uns terminis màxims de pagament de 30 dies per a les administracions públiques, però estableix un calendari d’adaptació, segons el qual per a les factures del 2010 i el 2011 el termini era de 50 dies, 45 per a les de 2012 i 30, a partir del 2013. Les factures pagades i impagades que no s’ajusten a aquest termini han de ser informades al Ple de l’Ajuntament.
 
En aquest sentit, des del partit recorden que els socialistes han acumulat demores superiors als dos anys en factures pendents de pagar, segons liquidacions del pressupost d’anys anteriors, i que ha demanat dos línies de crèdit de l’ICO, una de 6 milions i un altra de 18 milions, que, en espera de les dades de reconeixement de crèdit, havien de servir per regularitzar del tot la morositat en alguns pagaments.
 
“Demanem un exercici de transparència, tal i com diu la Llei. Municipis i institucions públiques com la Diputació i alguns consells ja ho fan. És necessari que se’ns exigeixi als ens locals”, ha assenyalat la portaveu de CiU, Bea Obis.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *