CiU demana a la Paeria que il·lumini bé els carrers “perquè Lleida segueix a les fosques”

CiU demana a la Paeria que il·lumini bé els carrers “perquè Lleida segueix a les fosques”| Redacció – Fotografia: CiU Lleida

 

El president del Grup Municipal de Convergència i Unió, Toni Postius, exigeix a l’equip de govern de la Paeria el compliment estricte del contracte de l’enllumenat públic per garantir una il·luminació adequada i contribuir a la seguretat de la via pública de la ciutat.

El servei es va privatitzar l’any 2014 amb l’objectiu de renovar tots els punts de llum de la ciutat que no estaven modernitzats en el primer any de contracte, el que suposava la millora del 87% dels punts de llum existents.
 
Una altra finalitat era fer de Lleida una de les ciutats de l’estat amb un percentatge més alt de llum no contaminant, ja que es generalitzava l’ús de la llum LED a la ciutat. D’aquesta manera, s’aconseguiria reduir el consum elèctric, una major eficiència energètica i un estalvi d’1,2 milions d’euros anuals. Tanmateix, l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida no ha complert amb els compromisos expressats per justificar l’externalització del servei perquè “ni ha hagut cap millora econòmica, ni s’ha aconseguit incrementar la qualitat lumínica dels carrers”, subratlla Postius.
 
Així, el Grup Municipal de CiU ha rebut en els darrers mesos més de 500 queixes dels ciutadans que van motivar la posada en marxa de la campanya ‘Lleida Fosca’ el passat novembre per analitzar les necessitats d’enllumenat de tots els barris de la ciutat. El resultat d’aquesta iniciativa ha permès detectar 200 punts foscos a la ciutat que estan per sota dels mínims d’intensitat legalment recomanats. A hores d’ara la situació persisteix malgrat s’ha instat reiteradament a l’equip de govern a no mirar cap a un altre costat i a posar fil a l’agulla.
 
Precisament per fer-hi front, Postius urgeix a utilitzar al més aviat possible la partida de 100.000 euros que va aconseguir introduir en els pressupostos de 2016 per tal d’arranjar els problemes que ocasiona la manca de llum a la via pública. En aquest sentit, ha concretat: “Exigim a l’Ajuntament de Lleida que utilitzi urgentment aquesta partida per incrementar els punts de llum a la ciutat”.
 
Així mateix, el Grup de CiU presentarà una moció per obligar l’equip de govern de la Paeria a resoldre definitivament un problema que pateix a diari la ciutadania i que s’ha perllongat durant prop de dos anys. “Cal que l’Ajuntament de Lleida garanteixi una il·luminació adequada als carrers de Lleida per contribuir a la seguretat de la via pública durant les hores de foscor”, ha subratllat Postius.
 
El president del Grup de Convergència i Unió ha concretat que, a més del compliment exhaustiu del contracte adjudicat, en la moció es reclama que es presenti en un màxim de 3 mesos un mapa d’il·luminàncies a l’eix de la calçada. Aquesta mesura, prioritària per poder valorar l’estat actual de la il·luminació de la  ciutat i per fer-ne un seguiment, és precisament un dels molts incompliments constatats en el contracte de l’enllumenat públic.