CiU de Lleida proposa una tarifa plana d’aparcament en zona blava per a autònoms i comerciants

CiU de Lleida proposa una tarifa plana d’aparcament en zona blava per a autònoms i comerciants| Redacció – Fotografia: lleidaalminut.com

 

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Lleida ha proposat aquest dijous la implantació d'una tarifa plana d'aparcament en zona blava per a autònoms, petits empresaris del transport i per al sector del comerç “amb l'objectiu d'afavorir el desenvolupament i la qualitat de la seva activitat professional diària”. 

Mitjançant una targeta específica, els seus beneficiaris pagarien 0,40 euros/hora per estacionar en zona blava a la ciutat, respecte al preu fixat d'1 euros/hora. Segons CiU, aquesta rebaixa suposaria per a autònoms i comerciants de la ciutat un estalvi mensual mitjà d'uns 125 euros en relació amb el que paga actualment el col·lectiu per estacionar en àrees regulades per parquímetres. La iniciativa ja funciona en altres ciutats com ara Madrid o Vigo.
 
Acompanyat d'autònoms i treballadors del sector del comerç, el president del grup de CiU a la Paeria, Toni Postius, ha assegurat que la limitació horària de la zona blava “suposa un fre al correcte desenvolupament de l'activitat diària” i “suposa un gravamen”. Per aquest motiu, ha proposat una reducció de la tarifa a 0,40 euros/hora enfront al preu fixat d'1 euro/hora. Segons Postius, aquesta rebaixa permetria al col·lectiu passar d'una despesa de 8 euros per jornada laboral en concepte de zona blava a poc més de 3 euros, cosa que representaria un estalvi d'uns 125 euros mensuals, passant dels 208 euros actuals a 83,2 euros.
 
Per tal de poder aplicar aquesta tarifa, CiU planteja articular una targeta de tarifa plana per a petits empresaris i autònoms que es dediquen a obres menors i també per als propietaris de comerços i treballadors del sector ubicats en àrees regulades per parquímetres.
 
Tenint en compte que “Lleida disposa de grans espais de zona blava que no s'aprofiten en la seva totalitat” i que la gestió del servei de zona blava “passarà a dependre de l'Ajuntament de Lleida”, Postius ha defensat que “ara és un bon moment per poder contemplar la proposta que plantegem que beneficiaria a milers d'autònoms i comerciants”.
 
Altrament, CiU també proposarà que la implementació de l'aplicació per a mòbils per traslladar incidències a la Paeria, que el grup municipal porta temps reclamant, permeti també informar de les incidències relatives a la zona de càrrega i descàrrega. En aquest sentit, Postius ha explicat que autònoms i comerciants sovint es troben que vehicles no autoritzats estacionen en aquestes zones reservades a càrrega i descàrrega, “fet que dificulta la seva activitat diària”. I ha afegit: “Amb l'aplicació per a mòbils es podria donar trasllat immediat d'aquestes incidències per facilitar-ne la seva ràpida solució”.