CiU anuncia la “probable” abstenció al pressupost de la Paeria 2016

CiU anuncia la “probable” abstenció al pressupost de la Paeria 2016| ACN – Fotografia: CiU Lleida

 

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha expressat la seva satisfacció perquè l'equip de govern del PSC ha acceptat incloure 14 de les 27 esmenes presentades per CiU als pressupost de la Paeria per al 2016. Aquestes propostes sumen 2,5 milions d'euros i es destinaran a polítiques de foment de la cohesió social i l'habitatge, millora dels serveis públics i del manteniment de l'espai públic, camins, instal·lacions esportives i dinamització comercial. 

Per aquest motiu, CiU ha anunciat la “probable” abstenció als comptes presentats per l'equip de govern al·legant que “tot i l'acceptació de part de les nostres esmenes, aquest no és el nostre pressupost, i no estem d'acord ni en el seu model ni en la seva gestió”.
 
Postius ha explicat que les esmenes acceptades per l'equip de govern permetran donar solucions, en primer lloc, a les demandes transmeses directament pels ciutadans als regidors de CiU fruit de la seva política de peu de carrer, i, en segon lloc, a aquelles propostes que portava en el seu programa electoral avalat pels vots de prop de 9.000 lleidatans.
 
Per Postius, “és prioritari escoltar la veu del ciutadà a l'hora d'elaborar els comptes municipals perquè ni ningú millor que ells per conèixer les inversions que cal fer en els seus barris”. I afegeix: “S'ha de posar l'accent en les persones prioritzant la despesa social per tal d'atendre les necessitats reals dels lleidatans en lloc de basar-se en l'endeutament, en l'ofec impositiu al contribuent i en estirar més el braç que la mànega”.
 
Algunes de les esmenes presentades per CiU fan referència a la urbanització del solar de Balàfia situat entre plaça Països Catalans i Corregidor Escofet (240.000 euros); al Pla d'ocupació per a col·lectius amb discapacitat d'entitats lleidatanes sense afany de lucre (300.000 euros); a la reserva del Fons de Contingència per habitatge social (250.000 euros); a la realització i arranjament dels accessos i millores de les instal·lacions de les Basses (260.000 euros); una partida destinada a millores i reparacions instal·lacions esportives (400.000 euros); per al camp de futbol de Ciutat Jardí (458.000 euros), i una reserva del fons de Contingència per si és necessari augmentar la partida per elaborar la 'due diligence' (40.000 euros), entre altres esmenes.