La cistitis de lluna de mel o com és de perjudicial per a la salut orinar abans del sexe

Orinar abans del sexe és perjudicial per a la salut. | Cedida

 

Les persones som animals de costums. Just abans de fer qualsevol cosa repetim processos que creiem que ens ajudaran. Alguns jugadors de futbol entren al terreny de joc sempre amb el peu dret i fins i tot preguen per tenir sort en el partit. Una cosa semblant passa en el sexe. Tot i que encara no s'han sabut casos de gent que pregui abans de fer l'amor, sí que es realitzen uns preparatius molt normalitzats a la societat just abans de mantenir relacions sexuals.

 

No són els coneguts preliminars, sinó uns rituals que cadascú porta a terme, com per exemple posar-se la roba més sexy o rentar-se les parts íntimes abans, tot i que aquest últim caldria ser una cosa habitual. Però hi ha rituals més estanys i també els més practicats, com el cigarret de després

Una lluna de mel desagradable

És normal que amb la fricció del sexe i el frenesí de l'orgasme t'entrin ganes d'anar al lavabo, cosa que no comporta cap risc. El que no hauries de fer mai és anar a orinar abans de practicar sexe. Es tracta d'un costum que has de deixar de fer immediatament, ja que augmenta el risc de patir una infecció del tracte urinari o UTI, també coneguda com a cistitis.

 

El primer que has de saber és que no és una malaltia de transmissió sexual, però la cistitis és molt comuna, i es transmet en l'acte sexual. A més, és símptoma d'una mala higiene personal.

La cistitis es una infección muy común entre las mujeres.

La cistitis és una infecció molt comuna entre les dones. | Getty

 

La infecció sol aparèixer entre les 24 i 48 hores després d'haver practicat sexe i és causada per un bacteri present en el nostre cos, anomenada Escherichia coli, un nom complex per una infecció igual de molesta i desagradable. Molta gent pensa que és el penis el que introdueix el bacteri a la vagina, provocant la cistitis, però és el mateix acte sexual el qual afavoreix l'intercanvi de microorganismes.

 

L'uròleg David Kaufman l'ha batejat com la cistitis de lluna de mel. «Els bacteris tenen petits enzims que actuen com ganxos de velcro, el que els permet unir-se al revestiment uretral i provocar-les infeccions», assegura l'expert.

Anar al lavabo després, una bona pràctica

El que sí que recomanen els experts és anar al lavabo després de l'acte sexual, ja que si s'emmagatzema suficient orina, és possible expulsar totes les toxines i bacteris acumulats durant el procés sexual. Es calcula que és una de les causes més comunes d'infecció entre les dones, encara que a vegades no se sàpiga realment que és o es pateixen símptomes diferents.

 

Els entesos en la matèria encara van més enllà i afirmen que el recomanable és acudir al servei just després del coit, durant els 45 minuts posteriors a la penetració. A més a més, cal recordar que la manera més eficaç de prevenir infeccions de caràcter sexual és utilitzar el preservatiu, que a més, protegeix de qualsevol tipus de MTS i prevé embarassos no desitjats.