Sense Categoria

Lidl va haver de retirar cinc productes del mercat per possibles intoxicacions

Avatar
  • octubre 20, 2018
  • 3 min read

Imatge d'arxiu d'un establiment de la cadena de supermercats Lidl | cedida
 

Lidl s'ha convertit en una de les cadenes de supermercats més populars i amb més clients a Espanya, gràcies al seu gran catàleg de productes exclusius en alimentació i basar. Tot i això, la companyia alemanya no sempre ha viscut tan bons moments i ha arribat a estar al centre de la polèmica per vendre productes que podien arribar a ser perjudicials per a la salut.

 

Imagen de envases de Tacos de pota de Lidl

Imatge dels paquets de tacs de pota de Lidl | Cedida

 

Tacs de pota amb vidres d'estruvita

Un exemple d'aquests aliments tòxics que es venien a Lidl eren els tacs de pota de la marca Sol&Mar. Aquest producte va ser retirat de les seves botigues fa un temps perquè entre en els seus ingredients hi havia vidres d'estruvita, un mineral fosfat que pot ser perjudicial per a la salut. Tot i que es venien com a producte espanyol i estava fabricat a Galícia, mai es van arribar a comercialitzar al mercat espanyol.

 

Imagen de los Calamares a la romana Sol&Mar de Lidl

Imatge dels calamars a la romana Sol&Mar de Lidl | Cedida

 

Calamars a la romana potencialment tòxics

El mateix que li va passar a la marca Sol&Mar amb els tacs de pota també li va passar amb els calamars a la romana. Aquests productes, de fet, només va arribar a estar dues setmanes als supermercats del Regne Unit fins que van detectar-hi la presència de vidres d'estruvita. «Un defecte de fabricació que resulta molest perquè altera la textura del producte, tornant-lo més terrós i fent que la seva qualitat es ressenti», va alertar l'OCU.

 

Imagen de una empanada de atún

Imatge d'una empanada  | Cedida

 

Empanades amb trossos de vidre

Les empanades de pollastre, de carn picada, bolets i ceba era un dels productes estrella de Lidl fa un temps. No obstant això, les van haver de retirar del mercat quan es va descobrir que algunes d'elles tenien trossos de vidre i no precisament d'estruvita. La cadena de supermercats va explicar que es devia al fet que una de les bombetes que hi havia a la fàbrica on s'elaboraven va explotar i alguns vidres van caure entre els aliments.

 

Dos paquetes de muesti Master Crumble de Lidl

Dos paquests de musli Master Crumble de Lidl | Cedida

 

Cereals intoxicats amb la tinta de l'envàs

Els cereals Master Crumble de Lidl són un dels productes més consumits pels seus clients, però tenen un passat fosc que molta gent no sap. Aquest producte va haver de ser retirat del mercat l'any 2009 quan es van adonar que els muslis amb xocolata i fruita havien estat intoxicats amb la tinta de l'envàs, que havia traspassat fins al producte. Afortunadament, ningú va denunciar que hagués resultat intoxicat i, després d'arreglar el problema, es van tornar a comercialitzar.

 

Imagen del envoltorio de un paquete de chicles Jetgum de Lidl

Imatge de l'embolcall d'un xiclet Jetgum de Lidl | Cedida

 

Xiclets que provoquen dolors de panxa

Un dels altres productes que Lidl va haver de retirar de les seves prestatgeries van ser els xiclets de la marca Jetgum, ja que contenien grans quantitats de sorbitol, un edulcorant que en grans quantitats pot arribar a provocar dolors intestinals o diarrea. A més, també es van retirar per un problema en l'etiquetatge. Una retirada, però, que els seus clients no devien lamentar gaire perquè en destacaven la seva poca qualitat i la falta de sabor.

Avatar
Sobre l'Autor

ACN

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *