Cinc intoxicats per fum en l’incendi d’un pis a Lleida

Cinc intoxicats per fum en l’incendi d’un pis a Lleida| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Cinc persones han quedat intoxicades aquest dilluns al matí en l'incendi d'un pis a Lleida, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha produït poc després d'un quart de deu del matí en un habitatge situat al carrer Cardenal Cisneros, número 28, i s'ha originat en un sofà, al voltant del qual s'havia atansat massa una estufa elèctrica.

Les flames han pres ràpidament en el mobiliari originant una gran fumarada, que ha envaït el pis i ha motivat que un dels veïns, davant els crits d’auxili, anés a socórrer la senyora, que hi havia en aquell moment en l’interior de l’habitatge.
 
Els veïns de les plantes inferiors han pogut desallotjar l’edifici pel seu propi peu, però no altres tres persones del pis superior, a les quals els pujava tot el fum de la cinquena planta. Finalment, aquestes han pogut sortir de l’habitatge a través de la finestra, gràcies al camió escala dels bombers.
 
Com a conseqüència de les flames, cinc persones han resultat ferides i han estat evacuades a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per intoxicació lleu de fum.
 
Per la seva banda, els veïns desallotjats han pogut tornar a casa al migdia, després que els bombers hagin extingit el foc i ventilat de fum de l’habitatge, i els serveis tècnics municipals hagin comprovat que els danys no han afectat l’estructura de l’edifici. 
 
Fins al lloc s'hi ha desplaçat tres ambulàncies del SEM i sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han pogut sufocar en pocs minuts l'incendi.