Sense Categoria

Cinc dermatòlegs i investigadors de Lleida participen en la campanya Euromelanoma 2018 sobre càncer de pell

Avatar
  • juny 4, 2018
  • 2 min read
Cinc dermatòlegs i investigadors de Lleida participen en la campanya Euromelanoma 2018 sobre càncer de pell
Cinc dermatòlegs i investigadors de Lleida participen en la campanya Euromelanoma 2018 sobre càncer de pell

Imatge d'un dermatòleg lleidatà donant una xerrada | LleidaDiari.cat

 

Cinc especialistes en dermatologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i investigadors en càncer cutani de l'IRBLleida participaran com a voluntaris a la 19a edició de la campanya Euromelanoma a l'Estat espanyol, que es realitzarà entre els dies 11 i 15 de juny. Durant tota la setmana, els dermatòlegs realitzaran revisions de la pell a aquelles persones que ho sol·licitin a través del web de la campanya http://euromelanoma.aedv.es/login-paciente o trucant al telèfon 91 543 45 35. La iniciativa està pensada per promoure la conscienciació, la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell en la població europea. Al llarg de la primavera, diversos especialistes en dermatologia de 33 països diferents duran a terme una mateixa activitat per aconseguir aquest objectiu: realitzar revisions gratuïtes de la pell en població de risc.

A Catalunya, la campanya Euromelanoma està coordinada per la catedràtica de Dermatologia de la Universitat de Lleida i dermatòloga de l'HUAV, Rosa Maria Martí, i per la cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital Clínic i professora de la Universitat de Barcelona, Susana Puig. Ambdues compaginen la pràctica assistencial amb la recerca en melanoma a l'IRBLleida i a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), respectivament. Martí, que forma part del grup consolidat Patologia Oncològica, també farà de voluntària a la campanya 2018, juntament Josep Maria Casanova, cap del Servei de Dermatologia de l'HUAV, i altres membres d'aquest.

 

Hi ha diversos factors de risc que predisposen al desenvolupament del càncer de pell. Qualsevol persona que estigui preocupada per alguna taca que té a la pell podrà fer-se un test d'autodiagnòstic, disponible al web, i, si pertany a un col·lectiu de risc (persones que s'hagin cremat sovint a causa del sol per motius d'oci, treballadors a l'aire lliure, esportistes, persones de pell clara o amb múltiples pigues, etc), podrà accedir durant tota aquesta setmana a una revisió exhaustiva de la pell per un dermatòleg voluntari.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *