Interessant: 5 alumnes del Pallars Jussà llencen un petit satèl·lit

Un grup de cinc alumnes de primer de batxillerat de l’Institut de Tremp i tres professors han impulsat el projecte Tremp-SAT amb què participaran en el concurs de l’Agència Espacial Europea CanSat. La missió principal del projecte és dissenyar un petit satèl·lit de la mida d’una llauna de refresc que rebi i transmeti dades com la temperatura i la pressió ambient durant la caiguda. Aquest cap de setmana, l’equip ha volat amb un globus aerostàtic a la Conca de Tremp per comprovar que el coet funciona. Amb aquest treball de batxillerat s’acosta la recerca i la creació tecnològica als estudiants, fet amb el qual volen remarcar que el Pallars també pot ser centre de recerca tecnològica.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’objectiu del projecte és ensenyar tecnologies aeroespacials als estudiants que hi participen. Durant el concurs cada prototip es llança 1 km cap a l’atmosfera, i en caure desplega el seu propi paracaigudes per poder-se recuperar. Els alumnes pallaresos han inclòs un GPS al satèl·lit perquè sigui més fàcil trobar-lo després de llançar-lo i un altímetre.

 

L’equip d’estudiats i professors han pogut recollir i analitzar dades sobre el Pallars Jussà en haver llençat el prototip a 1.500 m d’altitud en un globus aerostàtic. Aquest repte forma part d’un treball de recerca de batxillerat entre cinc alumnes i tres professors. El valor afegit d’aquest projecte ha estat precisament aquesta cooperació interdisciplinària durant un any.