Científics asseguren que el 85% de les feines que hi haurà el 2030 no existeixen actualment

La tecnologia canviarà les formes de viure i pensar, i fins i tot les professions | Cedida

 

Segons un informe publicat per Dell Technologies, el 85% de les feines que hi haurà l'any 2030 no existeixen actualment. L'estudi està dirigit per l'Institute for the Future (IFTF) juntament amb 20 experts en tecnologia. D'altra banda, els investigadors asseguren que hi haurà canvis importants en la manera de viure, i que totes les organitzacions seran tecnològiques. L'informe, titulat 'La propera era de les relacions home-màquina, ofereix una visió sobre com els usuaris i les empreses poden preparar-se de cara als canvis que patirà la societat amb el paradigma digital. Tal com informa 'Nació Digital', l'estudi aclareix que l'any 2030 la dependència de l'ésser humà envers la tecnologia es convertirà en una autèntica relació. També analitza les tecnologies emergents, la intel·ligència artificial, la robòtica, la realitat virtual, la realitat augmentada i el 'cloud' que canviaran dràsticament les nostres vides i la manera de treballar durant la dècada vinent.

Així mateix, segons Dell, la manera de buscar feina també canviarà, ja que els assistents d'intel·ligència artificial integrada aniran molt més enllà del que poden actualment i podran ocupar-se de les persones amb formes predictives i automatitzades. La feina no serà un lloc per convertir-se en una sèrie de tasques. Paral·lelament, la capacitat per adquirir nous coneixements tindrà més valor que el mateix coneixement, i, així mateix, les organitzacions podran buscar el millor talent per a les tasques diferenciades.

La tecnologia, segons indica l'estudi, serà una extensió de l'ésser humà que l'ajudarà a dirigir i gestionar millor la seva activitat diària. El director de màrqueting de la companyia, Jeremy Burton, assegura que els negocis «hauran de ser digitals» i hauran d'avançar de manera ràpida per afrontar els canvis. D'altra banda, Rachel Maguire, directora d'investigació de l'IFTF, conclou: «dues perspectives extremes sobre les màquines i el futur: l'ansietat causada per la desocupació tecnològica o la visió hiperoptmista que la tecnologia curarà tots els nostres mals».