Societat

Un ciberatac afecta 3 hospitals i diversos CAP catalans

Marta Romera
  • octubre 7, 2022
  • 1 min read
Un ciberatac afecta 3 hospitals i diversos CAP catalans

El Consorci Sanitari Integral ha patit la matinada de divendres una incidència en els seus sistemes d’informació generada per un ciberatac, segons han confirmat fonts del Departament de Salut, que han explicat que s’està treballant per resoldre aquesta incidència.

 

L’atac afecta tots els centres que gestiona el consorci: els hospitals Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Dos de Maig de Barcelona i el General de l’Hospitalet, així com el CAP Sagrada Família de Barcelona, els CAP Collblanc i Torrassa, dues residències i l’Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet, i dos centres d’atenció especialitzada de Sant Feliu de Llobregat.

 

El personal no pot consultar historials, programar o fer proves que estiguin connectades al servei, com ara radiografies. Metges i infermeres estan atenent els pacients que arriben a Urgències i als CAP sense fer ús dels sistemes informàtics.

 

La Unitat Central de Delictes Informàtics dels Mossos d’Esquadra està investigant els fets.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *