Sense Categoria

Cervera prepara la tercera edició del seu festival literari

Avatar
  • octubre 10, 2018
  • 3 min read

Enric Bono, director del festival de la Vila; Ramón Royes, paer en cap de Cervera i Jaume Rossich, regidor de Cultura de Cervera | LleidaDiari.cat

 

L'alcalde de Cervera va presentar aquest dimarts el programa de «Cervera, Vila del Llibre 2018», el festival anual de literatura que se celebrarà el 20 i 21 d'octubre d'enguany i que està emmarcat dintre de la seva iniciativa de convertir el seu carrer Major en un booktown estable com a part de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya. La gran festa literària del booktown de les terres de Ponent torna el 20 i 21 d'octubre de 2018 a Cervera amb un programa amb més de 70 activitats literàries per a tots els públics i un mercat de 40 editors independents i llibreters locals. Enguany, El Pedrolo més desconegut –el poeta, dramaturg, articulista, escriptor de les grans sèries literàries i traductor, entre d'altres– serà l'eix que articularà el programa i l'ambientació de la Vila.

 

A més d'autors premiats com Joan-Lluís, Alejandro Palomas i Gemma Lienas o les il·lustradores Roser Capdevila i Pilarín Bayés, en el programa destaquen propostes com el cicle Redescobrir Pedrolo, amb presència d'experts com Joaquim Carbó o Alba Pijuan, que aprofundiran en els aspectes menys coneguts de l'escriptor segarrenc amb xerrades, espectacles i fins i tot un escape room; l'Espai República, un punt de trobada i debat dedicat a la literatura generada al voltant del 'procés', o la Plaça Major dels petits lectors, dedicada íntegrament a oferir literatura divertida als menuts de la casa. Ramón Royes, paer en cap de Cervera, va fer una crida als «amants de la cultura i la literatura» a donar suport a una iniciativa com el festival de la Vila del Llibre de Cervera, «en un context de reducció de les inversions en cultura i en el qual Cervera ha apostat de manera decidida per oferir una programació d'alta qualitat».

 

Per la seva banda, en Jaume Rossich, regidor de Cultura de Cervera, va destacar que en aquesta tercera edició s'ha increment la participació de les entitats locals, els comerciants i els ciutadans en el disseny del festival de la Vila. «Estem construint el booktown amb la participació dels ciutadans, tant pel que fa al festival, com per les propostes estables durant tot l'any amb dues llibreries de vell en funcionament des de 2016». Finalment, Enric Bono, director del festival de la Vila, va destacar que Cervera representa «el camí de consolidació del moviment de turisme cultural que proposa la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, amb una proposta d'alta qualitat programàtica, on Pedrolo és el protagonista, la presència d'autors premiats com Joan-Lluís Lluís o Alejandro Palomas per primera vegada a Cervera i un mercat amb 40 editorials».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *