Cervera ja ho té tot a punt per celebrar la Festa Major

Cartell de l'esdeveniment

Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

La Festa Major del Sant Crist és la festa gran de la ciutat. Se celebra del 21 al 24 de setembre, amb un programa que combina les tradicions amb els actes més lúdics per a tots els públics. La Festa Major comença amb la lectura del pregó i el reconeixement a una entitat local, divendres a les 20 hores. El pregoner d'enguany és Lluís Puig, conseller de Cultura a l'exili que actualment es troba a Waterloo com a coordinador de programes culturals internacionals. Lluís Puig ha visitat sovint Cervera i coneix de primera mà esdeveniments com l'Aquelarre i la Fira de lutiers. El reconeixement a l'entitat és per als Bombollers, un grup de percussió present a totes les manifestacions culturals i festives de la ciutat que l'any passat va celebrar el seu 20è aniversari.

 

Cal destacar que enguany la festa torna a tenir envelat a la plaça Pius XII. L'any passat la Paeria va apostar per recuperar aquest espai de trobada al centre de la ciutat i fou un èxit. L'envelat acull actuacions musicals com una festa dels anys vuitanta (divendres), de l'històric grup d'ska Doctor Calypso, el jove grup de fusió La Sra. Tomasa i el DJ Sendo (dissabte) i concert i ball amb la prestigiosa orquestra La Principal de la Bisbal (dilluns). Diumenge hi haurà la representació teatral «Bona nit benparits!» a càrrec de l'actor Fel Faixedas. Tots aquests actes són amb entrada gratuïta. La cultura popular té un especial protagonisme a la Festa Major, que omple els carrers amb les cercaviles i la sortida del seguici festiu de la ciutat.

 

Multitud d'actes programats per a la festa major de Cervera

Dissabte a la tarda té lloc la 37a Trobada de gegants de Cervera, amb la participació de dotze colles geganteres, el Cérvol Tibau i el grup de percussió Bombollers de Cervera. Quan acaben els lluïments de les colles, a les 20.30 hores, arriba la carretillada de Festa Major, a càrrec dels Diables de Cervera Carranquers al racó de Santa Maria. Diumenge al matí, surt el seguici festiu de la ciutat, que amb la seva mostra de balls omple de dansa, música i tradició els carrers i la plaça Major, on fa els lluïments. La plaça Major també acull el 57è concurs de colles sardanistes. A la tarda és el torn de la Diada castellera, que enguany es trasllada a la cèntrica plaça Santa Anna, amb la participació dels Margeners de Guissona, la Colla Castellera de la Gavarresa i els Salats de Súria.

 

El dilluns es dedica als infants amb la Festa Major petita, en què destaquen la sortida del seguici infantil de la ciutat i la representació del Ball Parlat de la Colla infantil dels Diables de Cervera Carranquers. Una novetat d'aquest any és la iniciativa Cervera percutiva, que organitza dues cercaviles amb els grups de percussió locals Sound de Secà (dissabte, 12.30 hores, de la plaça Major al carrer General Güell) i Band Tokades (diumenge, 18.45 h, del carrer General Güell a l'envelat).