Articles

Cervera educa a infants i joves a través del futbol

  • octubre 9, 2012
  • 3 min read
Cervera educa a infants i joves a través del futbol
Cervera educa a infants i joves a través del futbol

Cervera educa a infants i joves a través del futbol| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Cervera

 

Cervera ha donat a conèixer avui ‘FutbolNet’, un projecte que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol.

El projecte FutbolNet s’aplica a Cervera des del dia 1 d’octubre, en dos sessions per setmana, dilluns i dimecres de 17.00 a 19.00 hores, als patis de la Universitat. La iniciativa ha començat amb 41 infants, de 12 a 16 anys, amb risc d’exclusió social, tot i que preveu arribar als 60 participants. Aquest programa té una durada de 24 setmanes. A l’equador de la seva aplicació tindrà lloc el 'Festival Local', una festa lúdica i esportiva sobre valors oberta a la ciutadania, que tindrà lloc dissabte 3 de novembre a la plaça Pius XII. La festa final, amb totes les ciutats participants, tindrà lloc a Barcelona els mesos de març o abril del 2013.
 
Avui s'ha presentat el projecte. A l'acte ha assistir el vicepresident de la Fundació FC Barcelona, Ramon Pont; el paer en cap de Cervera, Ramon Royes, i el regidor d’Esports, Jaume Carcasona. La Fundació FC Barcelona organitza el Projecte FutbolNet en diverses localitats catalanes. Royes 
 
El projecte el desenvolupa un equip de quatre persones: el coordinador, Dani Rubiol, i tres monitors: Dèlia Badia, Raül Barranquero i Néstor Díaz, que treballen de manera transversal amb els tècnics de la Paeria.
 
Projecte basat en el foment de sis valors 
 El futbol de ‘FutbolNet’ té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la del ‘teamer’, un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d’haver, almenys, dues noies i perquè els gols comptabilitzin ha d’haver marcat alguna d’elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.
 
Durant la seva aplicació ‘FutbolNet’ fa incidència en sis valors, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador rep un diploma que l’acredita com el millor en l’aplicació d’aquest valor. 

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.