Cervera es torna a adherir a la Setmana Europea de la Mobilitat

La Regidoria de Mobilitat de la Paeria de Cervera, amb la col·laboració d'entitats i altres institucions del municipi, organitza una programació d'activitats, entre els dies 17 i 22 de setembre, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

 

La programació preveu caminades organitzades pel Centre Excursionista de la Segarra i el CAP de Cervera; la bicicletada urbana de la Penya Ciclista; l'activitat 'Coneix el pump track', de Sikarra Bikepark; la sortida amb patins de Cervera Patina, un parc infantil de trànsit del Servei Català de Trànsit; l'espectacle 'Propers', de la companyia Fadunito, finançat pel Consell Comarcal de la Segarra; o les classes dirigides d'activitats esportives amb les monitores i monitors del CEM Cervera.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Enguany, com a novetat, incorpora la iniciativa 'Anem a l'escola de manera sostenible' per fomentar els desplaçaments als centres educatius caminant, amb bicicleta o patinet.

Imatge d'una marxa nòrdica a Cervera

Cervera es torna a adherir a la Setmana Europea de la Mobilitat | LleidaDiari.cat

 

A l'escola de manera sostenible

Del dilluns 19 al divendres 22 de setembre tots els nens i nenes que vagin a l'escola de manera sostenible podran participar en el sorteig de sis patinets. Caldrà que presentin la butlleta als agents de mobilitat que trobaran a l'entrada dels centres educatius a les 9 hores. El sorteig es farà el dijous 22 de setembre al finalitzar l'espectacle “Propers”, de la companyia Fadunito, previst a les 17.30 hores, a la plaça del Sindicat.

 

Les bases del sorteig es poden consultar al web www.cervera.cat (a l'apartat d'Avisos). Segons el regidor de Mobilitat, Jordi Pons, “amb aquestes iniciatives volem promoure els hàbits saludables i potenciar els desplaçaments per la ciutat amb mitjans més sostenibles”.

 

La Setmana Europea de la Mobilitat 2022 porta el lema 'Combina i mou-te!'. Promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric amb l'objectiu de visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.