Articles

El certificat covid pels turistes de fora de la UE té els dies comptats a Espanya

  • maig 19, 2022
  • 4 min read
El certificat covid pels turistes de fora de la UE té els dies comptats a Espanya
El certificat covid pels turistes de fora de la UE té els dies comptats a Espanya

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha avançat que «en qüestió de dies» Espanya deixarà d'exigir el certificat de vacunació als turistes de fora de la Unió Europea. «Eliminarem una restricció que efectivament podria estar desanimant els turistes de fora de la UE», ha explicat Maroto aquest dijous al matí en una entrevista a Onda Cero, en què ha dit que l'ordre per eliminar aquest requisit s'està «acabant de perfilar» i s'aprovarà en «qüestió de dies».

 

La titular de Turisme ha concretat que els turistes extracomunitaris podran entrar amb l'acreditació d'un test negatiu de covid-19. «Únicament acreditant un test negatiu podran entrar», ha afirmat. Maroto ha dit que és una «bona notícia» i que s'estan alineant els requisits d'entrada amb l'evolució de la pandèmia. La ministra de Turisme ha assegurat que els viatges continuaran sent «segurs» i ha defensat que els guia la «prudència».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Espanya deixarà d'exigir el certificat de vacunació als turistes de fora de la UE “en qüestió de dies” | LleidaDiari.cat

 

Desactiven la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per pandèmies

El Govern ha desactivat aquest dimecres la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per pandèmies, que queda ara en situació de prealerta per seguir fent vigilància i seguiment de l'evolució de la covid-19. Aquesta desactivació formal i jurídica del pla deriva del fet que ja no s'estan aplicant mesures d'emergència per la pandèmia, amb l'excepció d'algunes mesures preventives de caràcter general com, per exemple, l'ús de mascaretes en determinats espais com el transport públic, centres sanitaris i sociosanitaris i les farmàcies. El pla per pandèmies es va activar en fase d'emergència el 12 de març del 2020 i el 15 d'octubre de 2021 es va rebaixar a fase d'alerta davant la millora de les condicions de la pandèmia.

 

Al llarg de tot aquest temps, s'han dut a terme 286 reunions del Comitè Tècnic del Pla, i un total de 29 reunions de la Taula de serveis i subministraments essencials. També s'han realitzat reunions de coordinació d'àmbit territorial amb els municipis a totes les demarcacions. Amb la prealerta del pla se seguirà fent seguiment de l'evolució de la pandèmia i es mantindrà l'estructura general de coordinació necessària i especialment l'avaluació del risc en continu amb salut pública i protecció civil per avançar-se a possibles impactes futurs de la pandèmia si es produeix un empitjorament de la situació.

 

“Es manté un grup de seguiment i avaluació del risc que podria alertar els consellers [d'Interior i Salut] si fos necessari per reactivar el pla en qualsevol moment”, destaca la directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat. El Pla per pandèmies és codirigit per Interior i Salut. La resta de plans de Protecció Civil tenen una direcció única, la d'Interior en la figura del conseller. El Pla especial d'emergències per pandèmies, del qual el Consell Executiu va aprovar la seva revisió el 29 de març passat, dona suport a l'estratègia de Salut Pública en la gestió de les emergències associades a pandèmies o epidèmies greus que afectin Catalunya.

 

La menor restricció dels drets i les llibertats

El pla contribueix a garantir el ple respecte i la menor restricció dels drets i les llibertats de les persones, establint la coordinació dels agents que formen part del sistema de protecció civil i emergències, amb l'aplicació de mesures de contenció per evitar els contagis, dissenyant estratègies i sistemes de suport per al manteniment dels serveis essencials i establint estratègies per a la gestió de situacions de risc derivades del risc d'emergència associada a pandèmies. Així, es vol prevenir l'abandonament d'infraestructures crítiques o la incapacitat d'atendre serveis i necessitats bàsiques de la població amb indefensió de col·lectius vulnerables, entre altres.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.