Sense Categoria

La Cerdanya feminitza la senyalització per a la pràctica del ciclisme en carretera

LleidaDiari
  • juliol 28, 2022
  • 3 min read

La diputada d'Igualtat, Helena Martínez, ha participat aquest dijous en la presentació del projecte de la nova senyalització de 13 ports de muntanya de la Cerdanya per a la pràctica del ciclisme en carretera; un projecte endegat pel Consell Comarcal de la Cerdanya i que compta amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Departament d'Igualtat de la Diputació de Lleida. Es tracta de la incorporació de 13 rutes noves per a la pràctica d'aquest esport a la Cerdanya, senyalitzades amb la imatge d'una dona ciclista i creades amb la voluntat de donar més visibilitat al gènere femení.

 

Martínez ha felicitat el Consell Comarcal per aquesta iniciativa i per la bona feina que està fent la comarca amb als recursos provinents de l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida, impulsant polítiques feministes, en favor de la igualtat i de l'empara de dones i infants en situació de risc o vulnerabilitat, i posant-los al servei de la ciutadania i sobretot, de les dones i col·lectiu LGTBI de la Cerdanya. “Avui, es fa un pas més en aquest sentit, amb la incorporació de la nova senyalització ciclista que es presenta i que pretén visibilitzar les dones en un esport com el ciclisme i, al mateix temps, també reivindica la presència de les dones en la pràctica de l'esport”.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

La Cerdanya feminitza la senyalització per a la pràctica del ciclisme en carretera en les noves rutes de muntanya | LleidaDiari.cat

 

La diputada ha recordat que la promoció de l'esport femení és també un dels pilars que sustenten les polítiques esportives de la Diputació Lleida; «perquè les dones hi són, hi som. Però sempre hem estat infrarepresentades i, per això, són tan importants gestos com els d'avui, que posen en valor la presència d'aquestes dones i l'afegeixen en l'imaginari col·lectiu».

 

Els ports senyalitzats

Port de muntanya Aransa – Estació Aransa
Bolvir – Estació Guils Fontanera
Martinet – Estana
Bellver – Talltendre
Prullans – Viliella – Lles de Cerdanya
Ger – Niula
Bellver (trencall N260) – Éller
Ger – Meranges
Alp – Creueta (per la Molina)
Martinet – Lles
Alp – Estació d'esquí de La Molina (passant per Masella)
Collada de Tosses per Urtx
Masella – Coma Oriola

 

A la presentació també hi ha assistit Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà; Isidre Chia, president del Consell Comarcal de la Cerdanya; Mar Quera, regidora de Puigcerdà i consellera d'esports del Consell Comarcal de la Cerdanya, i Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *