El Centre de fauna de Vallcalent de Lleida atén una quarantena de polls orfes

Imatge de dos polls de puput atesos al Centre de fauna de Vallcalent de Lleida

Imatge de dos polls de puput atesos al Centre de fauna de Vallcalent de Lleida | LleidaDiari.cat

 

El Centre de fauna de Vallcalent de Lleida ha començat a acollir els primers polls orfes de la temporada, coincidint amb l'arribada de la primavera i els primers naixements. Es tracta d'exemplars que arriben desvalguts, moltes vegades amb pocs dies de vida, després de caure del niu o trobar-se en perill per la proximitat de depredadors enmig de la natura.

 

De moment, els primers polls que han arribat són d'espècies diverses, com ara òlibes, xoriguers, ànecs, gamarussos, puputs, pardals, orenetes o pollets de picot, entre altres. En total, més d'una quarantena que ja es troben a les incubadores i les instal·lacions de cria de Vallcalent. El centre de cria va acollir durant la temporada passada 866 exemplars de 46 espècies diferents.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El personal del centre de cria s'encarrega d'alimentar-los cada tres hores

El personal del centre de cria s'encarrega d'alimentar-los cada tres hores aproximadament des de primera hora del matí fins a la nit, fins que siguin capaços de menjar de manera autònoma. Després seran traslladats a les instal·lacions exteriors, per tal que aprenguin a volar i caçar. Serà llavors quan seran retornats a la natura, perquè continuïn el seu desenvolupament en llibertat.

 

S'espera que el pic de l'activitat de cria i alimentació de polls arribi entre mitjan juny i finals de juliol. La dedicació del personal del centre és cabdal per a la supervivència d'aquests polls, atès que els proporcionen menjar periòdicament i de forma manual, un per un. Es tracta tant de personal del Departament de Territori i Sostenibilitat, com de Forestal Catalana i voluntaris. Durant la temporada passada un total 866 individus de 46 espècies diferents van passar per les instal·lacions de cria del centre de fauna de Vallcalent. D'aquests, 55 eren ous, 790 pollets, 4 mamífers i 17 adults.

Imatge de dues cries d'òliba ateses al Centre de fauna de Vallcalent de Lleida

Imatge de dues cries d'òliba ateses al Centre de fauna de Vallcalent de Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar…