El centre de dia de Santa Clara de Lleida amplia el seu horari

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat aquest matí les instal·lacions del centre de dia de l’antic convent Santa Clara, el servei de suport a l’autonomia de la gent gran que l’Ajuntament de Lleida gestiona al Centre Històric i que a partir d’ara, després del canvi d’empresa gestora, funcionarà també els caps de setmana, tant dissabte com diumenge. Pueyo, que ha estat acompanyat per la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha destacat la feina que fa aquest centre per a facilitar l’assistència en les activitats de la vida diària a persones grans amb un cert grau de dependència.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«La missió d’aquest centre és acollir durant el dia i realitzar activitats de tota mena amb les persones grans, que al vespre tornen al domicili de la seva família. El seu model de funcionament es basa en la persona, en diagnosticar quina és la situació de cada persona, n’hi ha que tenen una situació plenament normalitzada i d’altres que presenten algun dèficit cognitiu. Per tant, es tracta d’activar-les i gestionar activitats que redundin en benefici de la seva salut física i mental i, sobretot, que ningú es senti sol i que la ciutat continuï sent un ens acollidor i solidari amb les persones grans», ha afirmat Pueyo.

 

«Des dels centres de dia s’està intentant afavorir la relació i el treball comunitari amb el teixit veïnal, associatiu i cultural del barri, perquè no siguin un espai aïllat d’allò que passa al seu entorn, sinó que hi hagi una integració i cohesió social dins del lloc on aquestes persones passen bona part del seu dia a dia», ha destacat per la seva banda Sall.

El Centre de Dia Municipal de Santa Clara va obrir l’any 2018 i compta amb un total de 30 places, de les quals 20 estan concertades per la Generalitat de Catalunya. El passat mes d’octubre en va assumir la gestió la Fundació Serveis de Suport, que també gestiona l’altre centre de dia municipal, el de Magraners.

 

L’horari del servei va de les 8 a les 20 hores, cada dia de l’any, de dilluns a diumenge, adaptant-se així a les necessitats tant de l’usuari com de la família. Els objectius que es volen assolir són oferir un entorn adequat i adaptat a les necessitats d’atenció de les persones; afavorir la recuperació i el manteniment de l’autonomia personal i social; mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions; i proporcionar suport a les famílies en l’atenció a les persones grans dependents.

 

El centre de dia ofereix serveis d’acolliment i convivència, manutenció, atenció personal en les activitats de la vida diària, higiene personal, readaptació funcional i social, recuperació dels hàbits d’autonomia, dinamització sociocultural, activitats de lleure, suport personal, social i familiar, fisioteràpia i seguiment i prevenció de les alteracions de la salut.