Prop de 500 tractors col·lapsen el centre de Lleida en una manifestació «històrica»

Tractors omplen el Pont Vell de Lleida

Els tractors han entrat a Lleida a primer hora d'aquest matí | LleidaDiari.cat

Més de 450 tractors i unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han col·lapsat el centre de Lleida en la manifestació unitària del sector agrícola més multitudinària que es recorda a la ciutat.

 

Els convocants han posat de manifest el «crit d'emergència» del món rural cap a les administracions per tal que passin de les paraules als fets. Demanen revertir la greu crisi de preus que fa més de 5 anys que s'arrossega i que es puguin salvar les explotacions.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

També han exigit que s'inverteixi en tots els sectors de l'agricultura perquè les pèrdues no només són en la fruita dolça i han reclamat sancions als mercats que no respectin els preus justos. Municipis de Ponent també s'han sumat a la protesta per evitar el despoblament rural.

Pla tancat on es poden veure tractors circulant per la rambla Ferran de Lleida

Els pagesos demanen més ajudes davant la crisi | LleidaDiari.cat

 

La visita de la consellera

La consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha celebrat l'anunci del ministre d'Agricultura espanyol, Luis Planas, per modificar la Llei de la cadena alimentària. Lamenta, però, que hagi arribat «tardíssim» i recorda que «si només fem els deures nosaltres, no aconseguirem res». El pla d'arracades, diu, el necessiten els productors de tot l'Estat.

 

Jordà espera que amb la modificació de la Llei es posin «línies vermelles» per evitar que els agricultors cobrin pels seus productes menys del que els costa produir-los. Representants de totes les administracions han participat en la manifestació en defensa del món rural d'aquest divendres a Lleida i han fet una crida a treballar conjuntament per salvar la pagesia, el territori i el país.

Pla general de la plaça Sant Joan de Lleida plena de gom a gom

Els pagesos han llegit un manifest a la plaça Sant Joan | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar…