Lleida

Famílies: Obren centenars de places de casals de Setmana Santa a Lleida

La inscripció s'ha de fer del dilluns 27 de febrer al divendres 3 de març en línia

Marta Romera
  • febrer 23, 2023
  • 3 min read
Famílies: Obren centenars de places de casals de Setmana Santa a Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat una nova edició dels Casals de Setmana Santa, que es faran del 3 al 6 d’abril, amb una oferta de 222 places. El paer en cap, Miquel Pueyo, i la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea d’Educació, Sandra Castro, han explicat que els casals és un recurs educatiu que es duu a terme en les vacances escolars, en aquest cas coincidint amb la Setmana Santa, per a infants d’edats compreses entre els 3 i els 12 anys. L’objectiu és oferir-los un espai de lleure i possibilitar que les famílies puguin conciliar la vida laboral i familiar. Són casals que es conceben entorn del concepte de lleure educatiu o d’educació no formal i permeten un desenvolupament físic i emocional, principalment a través del joc. S’aprofita aquest espai distès i més informal per aprofundir en l’educació en valors.

Les 222 places que hi ha disponibles es distribueixen per igual a tres escoles de la ciutat: són les de Pardinyes, Camps Elisis i Joan XXIII. L’horari dels casals és de 08.30 a 14 h i el preu és de 24,60 euros. La preinscripció es podrà fer la setmana que ve, al web de la Regidoria d’Educació, del dilluns dia 27 de febrer al divendres 3 de març. Com és habitual, si hi ha més demanda que places, es farà un sorteig per adjudicar-les.

 

Els casals són un programa que converteix l’espai lúdic en un entorn amb moltes possibilitats pedagògiques, que té un projecte educatiu al darrere, i permet gaudir de les vacances, desconnectar i aprendre. L’alcalde ha destacat també el treball que desenvolupa l’equip d’educadors en aquests programes, així com els tècnics i tècniques de la Regidoria, sent professionals compromesos amb l’educació i que saben com utilitzar les eines d’aprenentatge a través del joc.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Projecte educatiu, reserva de places i bonificacions

La tinent d’alcalde Castro ha explicat els casals s’emmarquen dins d’un gran projecte educatiu de la Regidoria per cobrir tots els períodes no lectius amb oferta municipal de lleure educatiu i al qual puguin tenir accés tots els nens i nenes. D’aquesta manera, es facilita i ajuda en la conciliació de les famílies i es fa en condicions d’equitat. En aquest sentit, Castro ha afegit que hi un 20% de places reservades per a infants en situació de vulnerabilitat, personal i social, i que també hi ha bonificacions, segons les ordenances municipals. Són del:

  • 50% per a famílies nombroses en general i famílies monoparentals
  • 75% per a famílies nombroses i famílies monoparentals amb condicions especials
  • 95% per a fills/es de dones que es troben en situació de violència de gènere

Les puntuacions s’aplicaran amb justificació de documents acreditatius. La Regidoria d’Educació organitza els casals amb el suport del Departament d’igualtat i de Feminismes i del Ministeri d’Igualtat, dins els programes de Temps per Cures i Corresponsables.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *