Centenars de metges es manifesten en el primer dia de vaga

Centenars de metges es manifesten aquest dimecres al matí per reclamar millores assistencials i professionals en el primer dia de vaga convocat per Metges de Catalunya. Els protestants s’han concentrat davant de la seu del Departament de Salut, a les Corts, i tenen previst fer una marxa fins a l’estació de Sants per simbolitzar la marxa de facultatius que pateix el país per les condicions actuals. Entre d’altres, critiquen que treballen amb agendes desbordades i que es viu un col·lapse en diferents serveis que no permet una atenció de qualitat. ‘Catalunya es queda sense facultatius’, ‘Diagnosi: dèficit de facultatius’ i ‘Ho hem donat tot, no hem rebut res’ són alguns dels lemes de les pancartes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La vaga convocada per Metges de Catalunya i la Intersindical-CSC ha tingut un seguiment en el torn de matí del 17,5% dels facultatius i del 0,8% de la resta de personal, segons han comunicat el 47% de les entitats proveïdores al Departament de Salut, que n’ha informat a través d’un comunicat. Només als Centres d’Atenció Primària (CAP), el 33,5% dels facultatius han secundat l’aturada, així com el 3,4% de la resta de personal. En canvi, Metges de Catalunya eleva el seguiment global fins al 75%.

 

Per territoris, el seguiment ha estat desigual: des del 5,3% de Barcelona Ciutat o les Terres de l’Ebre fins al 28,5% de la Catalunya Central i el 31,2% de la regió metropolitana nord. Pel que fa al torn de nit, el seguiment ha estat pràcticament nul, entre el 0 i el 0,2%. Salut ha donat també xifres específiques del seguiment a l’Atenció Primària, on el seguiment ha estat més elevat que la mitjana, amb un 33,5% de facultatius i un 3,4% de la resta de personal.