Més de 300 gossos competeixen al Pallars a la Rialp Summer Agility

Una participant competint amb el seu gos a la Rialp Summer Agility

Una participant competint amb el seu gos a la Rialp Summer Agility | LleidaDiari.cat

 

Més de 300 gossos competeixen fins al diumenge dia 11 a la segona edició de la Rialp Summer Agility. Es tracta d'una disciplina esportiva que fomenta l'obediència del gos d'una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l'amo i l'animal. Aquesta competició internacional se celebrarà al camp de futbol municipal de Rialp, al Pallars Sobirà, i compta amb la presència de més de 700 persones entre propietaris de gossos que competeixen i acompanyants.

 

Per agilitzar la prova s'han muntat dues pistes de manera que es facilita la competició simultània de dos participants a la vegada. Aquesta disciplina la pot practicar qualsevol gos, però sí que és veritat que depèn de les races o estructures dels gossos ho fan millor. Carles Fortuny, organitzador de l'Agility, ha explicat que les proves s'adapten a la mida dels gossos.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Pel que fa a la procedència dels participants, n'hi ha d'Espanya, Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, Alemanya i els Estats Units. Però la majoria són catalans. Els participants poden optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI).

 

La prova compta amb jutges procedents de França, Suïssa, Alemanya i Estònia

La prova compta amb jutges procedents de França, Suïssa, Alemanya i Estònia, així com amb la presència d'una veterinària per assessorar i solucionar qualsevol possible incidència que pugui donar-se amb els animals. Tots els gossos abans de competir han de passar controls de la targeta de vacunació i de documentació.

Un gos que participa a la Rialp Summer Agility saltant una tanca

Un gos que participa a la Rialp Summer Agility saltant una tanca | LleidaDiari.cat

 

 

L'organització ha previst pels participants un espai per a caravanes, amb presses de llum i aigua, lavabos i bar, a més de camp d'entrenament i zones de refresc per als gossos. Fortuny ha explicat que la complicació més gran ha estat l'allotjament per a molts dels participants donat que a molts hotels de la comarca no accepten animals. Aquesta competició està organitzada pel Club Agility Ciutat Comtal i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rialp i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

 

També et poden interessar…