Un centenar de pacients milloren el control de la diabetis amb la bomba d’insulina i el sensor

La combinació del tractament de bomba d’insulina amb els sensors que monitoren la glucosa, milloren el control de la diabetis tipus 1 i la qualitat de vida dels pacients. Actualment, hi ha 35 infants i 60 adults a l’Hospital Joan XXIII que combinen aquestes teràpies, però el control de la glucosa amb sensors ja s’ha iniciat en més de 500 pacients, els últims tres anys

Els dispositius permeten mesurar la glucosa de forma continuada i rebre avisos si les persones que els porten tenen la glucosa baixa o alta. Els sensors i les bombes d’infusió subcutània continuada d’insulina es poden usar de forma independent o connectats, de manera que el sensor transmet informació a la bomba per ajustar l’administració d’insulina. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tot i que aquests sistemes encara no són perfectes i requereixen un coneixement ampli del maneig de la diabetis i una instrucció específica destinada a les persones que els han d’utilitzar, els pacients s’hi adapten “molt ” i milloren el control metabòlic. A llarg termini disminuiran les complicacions cròniques derivades de la malaltia. Les persones amb diabetis també requereix un control dels factors de risc cardiovascular, com la hipertensió, l’excés de pes i les dislipèmies. 

text