Edició 2021

Un centenar de jubilats i sindicalistes de Lleida reclamen pensions dignes davant la subdelegació del govern espanyol

  • abril 15, 2018
  • 3 min read
Un centenar de jubilats i sindicalistes de Lleida reclamen pensions dignes davant la subdelegació del govern espanyol
Un centenar de jubilats i sindicalistes de Lleida reclamen pensions dignes davant la subdelegació del govern espanyol
Un centenar de jubilats i sindicalistes de Lleida reclamen pensions dignes davant la subdelegació del govern espanyol

Imatge general del moment de la lectura del manifest | LleidaDiari.cat

 

Jubilats i sindicalistes de Lleida han tornat a fer sentir la seva veu aquest dissabte amb una concentració davant la subdelegació del govern espanyol, a la plaça de la Pau. S'hi han aplegat un centenar de persones convocades per UGT i CCOO per reclamar la revaloració de les pensions d'acord amb el cost de la vida, així com un sistema públic «que garanteixi pensions dignes en el present i en el futur». Exigeixen l'augment de les pensions més enllà del 0,25% i la recuperació del poder adquisitiu perdut els darrers anys. Molts dels concentrats han apostat per convocar una vaga general contra les polítiques de l'executiu PP perquè consideren que suposen «retrocés de drets de la ciutadania». La d'aquest dissabte és la tercera concentració de pensionistes organitzada a Lleida en menys de dos mesos seguint les convocatòries d'àmbit estatal. N'hi va haver el dijous 22 de febrer i el dissabte 17 de març, en tots dos casos a la plaça Sant Joan convocades per la Marea Pensionista de Lleida, que ha tornat a fer una crida per sortir al carrer dilluns vinent al matí.

  

 

 

La protesta d'aquest dissabte ha estat iniciativa dels sindicats majoritaris i s'ha convocat directament davant la seu del govern espanyol a la ciutat. S'hi han aplegat un centenar de persones amb pancartes, banderoles i xiulets i s'ha fet la lectura del manifest. Ha estat un acte per reclamar, una vegada més, un sistema públic de pensions que la Constitució recull com un dret dels ciutadans, així com un pacte d'estat «subscrit per tots els partits polítics de l'arc parlamentari i amb la participació de tots els actors socials» que garanteixi les pensions públiques.

Pla mig d'un concentrat amb un cartell que posa 'Rajoy Ladron Quiero Toda Mi Pensión'

Pla mig d'un concentrat amb un cartell que posa 'Rajoy Ladron Quiero Toda Mi Pensión' | LleidaDiari.cat

 

 

També exigeixen que les pensions es revalorin segons l'IPC i que es derogui el factor de sostenibilitat actual, «que vincula de manera obligatòria l'evolució de l'esperança de vida a la quantia de les pensions, de manera que conduirà a una rebaixa de les pensions presents i futures». En aquest sentit, asseguren que «és imprescindible, així mateix, que s'incrementin les pensions mínimes i les pensions no contributives i SOVI fins a aconseguir quanties suficients i adequades en cada cas, per garantir un nivell de vida digne i adequat a totes les persones pensionistes del nostre país». D'altra banda, cal també elevar al 60% la base de càlcul per a les pensions de viduïtat i complir, així, el que es va aprovar el 2011 (Llei 27/2011).

Imatge general frontal dels concentrats per reclamar unes pensions dignes a la protesta

Imatge general frontal dels concentrats per reclamar unes pensions dignes a la protesta | LleidaDiari.cat

 

Imatge general de les principals pancartes i de part dels concentrats per reclamar unes pensions dignes a la protesta convocada per UGT i CCOO

Imatge general de les principals pancartes i de part dels concentrats per reclamar unes pensions dignes a la protesta convocada per UGT i CCOO | LleidaDiari.cat

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.