Sense Categoria

El cementiri de Lleida tindrà un espai de memòria a les víctimes del coronavirus

Avatar
  • abril 10, 2020
  • 2 min read

Imatge de la visita de l'alcalde de Lleida al cementiri municipal. | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida dedicarà un espai al cementiri municipal en memòria a les víctimes del coronavirus. L'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, ha explicat que quan hagi passat aquesta crisi es buscarà un punt «tranquil», prop d'una làmina d'aigua, amb zona verda i que sigui accessible, per fixar un element memorial que recordi la pandèmia a la ciutat i les persones que hi han perdut la vida. «Serà un espai perquè les famílies que no han pogut fer el dol d'una manera completa, tinguin també aquest entorn de memòria», ha dit Pueyo. D'altra banda, la Paeria oferirà un espai al cementiri municipal a la comunitat islàmica per si calgués fer un enterrament en aquest període de crisi pel coronavirus, que es podria fer en base als seus ritus i característiques.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Durant una visita al cementiri, Pueyo ha explicat que, si calgués enterrar algun difunt de la comunitat islàmica, es podria fer en base als seus ritus i característiques. És un terreny que permetria més d'una trentena d'enterraments i que, posteriorment, es podria identificar com la mateixa comunitat considerés convenient. L'alcalde de Lleida ha explicat que compartirà l'espai amb la comunitat musulmana perquè l'estudiï i valori l'oferiment que els fa la Paeria.

 

 

Miquel Pueyo ha agraït a l'alcalde de Castelló de Farfanya, Omar Noumri Coca, l'assessorament i l'ajut rebuts per entendre les aspiracions de la comunitat musulmana, alhora que també ha estès l'agraïment al mateix col·lectiu per la seva flexibilitat en aquestes circumstàncies.

 

Cementiri tancat per l'estat d'alarma

En l'actual estat d'alarma decretat, el cementiri està tancat; un fet que impedeix a les persones que volen anar a visitar els seus finats poder-ho fer, sent especialment dolorós per a les que no poden fer l'acompanyament habitual per les mesures de protecció i seguretat pel coronavirus. 

 

El funcionament del cementiri de Lleida per part de la Paeria respon a la filosofia que és «un espai per a tothom», ha assenyalat l'alcalde, tant de les persones catòliques, com ortodoxes, evangèliques, musulmanes, entre altres, o de les persones aconfessionals.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *