CCOO i UGT convocaran vaga al sector del metall de Lleida davant el bloqueig de les negociacions del conveni

Davant el bloqueig de les negociacions del conveni de la indústria siderometal·lúrgica de Lleida, els sindicats UGT i CCOO convocaran vaga al sector del metall a la demarcació de Lleida a partir del mes d'agost per forçar un canvi d'actitud de la patronal que permeti avançar en la consecució d'un acord que garanteixi unes condicions dignes per als metal·lúrgics. Després de més de quatre mesos de reunions, les negociacions es troben, segons els sindicats, en un punt mort davant la «intransigència de la patronal». Els principals punts de desacord apunten que són en matèria salarial i de jornada, en els quals les posicions entre ambdues parts estan molt allunyades i els sindicats consideren inassumibles les propostes de la patronal en aquestes matèries.

La plataforma sindical proposa uns increments salarials del 2% per a cada un dels anys de vigència del conveni, més una clàusula de revisió salarial a partir del 2% per a cada any, per garantir el poder adquisitiu dels treballadors. En canvi, la patronal planteja uns increments inferiors per als dos primers anys, només un 1,5% d'increment, i una clàusula acumulativa inaplicable al final de la vigència del conveni.

 

Respecte a la jornada laboral, la patronal planteja augmentar-la més enllà de les 1.800 hores anuals, una «proposta totalment inacceptable», segons els sindicats. CCOO i UGT plantegen que es redueixi fins a les 1.760 hores anuals. També hi ha discrepàncies en altres temes com el gaudi de les vacances. Aquest escenari, davant la impossibilitat d'avançar cap a un acord, aboca, segons els sindicats, a la mobilització i no deixa més opció que convocar vaga al sector del metall de la demarcació de Lleida.