La Cavalcada dels Reis Mags de Lleida comptarà amb 14 carrosses i la participació d’unes 600 persones

Les carrosses dels Reis Mags aparcades al Cucalòcum de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La cavalcada dels Reis Mags d'Orient comptarà amb la participació de catorze carrosses i unes 600 persones, que repartiran 2,5 tones de caramels entre les més de 25.000 persones que s'espera que gaudeixin de la festa. Ses Majestats arribaran divendres en tren a dos quarts de sis de la tarda i després faran el tradicional recorregut de 2,8 quilòmetres pel centre de la ciutat per saludar els més petits. La Cavalcada dels Reis Mags és un dels actes més participatius de la ciutat, tots els preparatius ja estan llestos per acollir un cop més a Ses Majestats que seran rebuts a l'estació del TGV per l'alcalde Àngel Ros. Entre els participants a la cavalcada hi haurà una vintena de grups de música i animació, col·lectius com els Armats de la Sang i els Castellers de Lleida, que ajudaran a repartir caramels, i altres serveis tècnics i de seguretat.

Com cada any, els nens que participen en la Cavalcada, més d'un centenar, provenen de l'Aula de Teatre i dels guanyadors i premiats en els concursos de dibuix i contes i poesia de l'Associació de Reis Mags i també altres nens i nenes, que ho han sol·licitat a l'Ajuntament. Per minimitzar riscos, s'intentarà repartir els caramels en mà, tot i que els Reis també en llençaran als nens al seu pas. En total, es repartiran 2,5 tones de dolços.

 

El recorregut de la Cavalcada serà el mateix que en anys anteriors amb una distància de 2,8 quilòmetres. S'inicia a la plaça Ramon Berenguer IV i segueix per Rambla Ferran, Francesc Macià, Pont Vell, avinguda de les Garrigues, avinguda València, avinguda de l'Estudi General, Pont de la Universitat, plaça d'Espanya, avinguda Madrid i avinguda Blondel. El final serà davant de la Paeria, per la banda de Blondel, on l'alcalde rebrà els Reis, que trametran el seu missatge als nens i nenes de la ciutat, i els hi entregarà les claus de la ciutat.

 

El pressupost de la Cavalcada, que serà retransmesa en directe per Lleida TV, és d'uns 130.000 euros aproximadament. La celebració ha anat precedida de la Ruta del Camarlenc per recollir les cartes dels infants de la ciutat, que es va iniciar el dia 30 i que conclou demà dijous. Aquest dimecres, entre altres parades, ha visitat el Cucalòcum, on també hi són exposades les carrosses que divendres participaran en la Cavalcada.

 

A més, per cinquè any consecutiu, es du a terme l'activitat 'Fem un clic pels Reis!', que recull, del 26 de desembre al 4 de gener a l'espai d'exposició de les Carrosses al Cucalòcum, un seguit de fotografies de nens i nenes saludant i fent un petó als reis, i que seran projectades en un seguit de pantalles que durà incorporat un dels vehicles participants en la Cavalcada, concretament el Bus Turístic de Lleida.