Lleida

L’exportació de fruites i verdures de l’Estat va caure al 2022

Els productors alerten que les limitacions ambientals, la meteorologia i la inflació marcaran la propera campanya

Marta Romera
  • gener 31, 2023
  • 2 min read
L’exportació de fruites i verdures de l’Estat va caure al 2022

L’exportació de fruites i verdures del conjunt de l’estat espanyol va caure un 10% el 2022 i, per contra, la importació va créixer un 5% acompanyada d’una caiguda significativa del consum de prop de l’11%. Són dades que ha presentat a Lleida la Federació Espanyola d’Associacions de Productores Exportadores de Fruita i Hortalisses (FEPEX) en la primera assemblea general de l’any on s’han fixat els objectius a seguir en el context econòmic i social actual. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El director de la federació, Jose María Pozancos, ha comentat que l’escassetat de recursos i les limitacions ambientals condicionen la «competitivitat del sector» a Europa davant països tercers. Des d’Afrucat s’ha pronosticat una campanya que vindrà marcada per la inflació i la meteorologia.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *