Sense Categoria

El CatSalut nomena Divina Farreny gerent de les regions sanitàries de Lleida

Avatar
  • setembre 21, 2018
  • 4 min read

La nova gerent del Catsalut a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny | LleidaDiari.cat

 

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha nomenat Divina Farreny nova gerent de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. La coordinadora de la secció de Salut Pública de la Diputació de Lleida pren el relleu com a delegada territorial de Salut a Jordi Cortada, que ha ocupat el càrrec els dos darrers anys i mig. Així mateix, Cortada esdevindrà el nou gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, en substitució de Mateu Huguet, que ha encapçalat l'ICS al territori els últims dos anys i que recentment ha estat nomenat director en funcions de l'Hospital Sant Joan de Reus.

 

Jordi Cortada comptarà en el nou equip directiu de l'ICS a Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran amb Victorià Peralta, com a adjunt a la gerència, mentre Francesc Purroy assumirà la direcció mèdica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Aquests quatre nomenaments responen al procés iniciat per l'institut Català de la Salut per configurar el nou equip directiu territorial a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran. D'aquesta manera, vol continuar avançant en el reforç de l'acció territorial del CatSalut, que garanteixi l'efectivitat en la implementació de les polítiques de salut, atenent la diversitat i les necessitats dels diferents territoris.

 

El currículum de la nova gerent de la Regió Sanitària de Lleida

El CatSalut ha anunciat el nomenament de Divina Farreny com nova gerent de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. Farreny, nascuda a Lleida al 1975 i infermera per la Universitat de Lleida (UdL), és llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'esport per l'Institut Nacional d'Educació Física de Lleida (INEFC) i Màster en Hisenda autonòmica i local (UdL). La nova delegada de Salut a Lleida ha exercit com a infermera principalment a la Residència Llar de Sant Josep de Lleida, així com a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, a l'Hospital Santa Maria i a l'atenció primària de Lleida Rural Sud i, fins al moment ha estat coordinant la secció de Salut Pública de la Diputació de Lleida.

 

La nova gerent també ha estat participant, des del 2006, en l'àmbit de l'activitat física i la salut i des del 2008 al 2018 ha estat professora associada de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida. Jordi Cortada serà proposat al Consell d'Administració de l'ICS com a nou gerent de l'ICS de la Gerència Territorial de Lleida i de la Gerència Territorial de l'Alt Pirineu i Aran. Cortada ha estat, durant els dos darrers anys i mig, gerent de la Regió Sanitària de Lleida i de la de l'Alt Pirineu i Aran del CatSalut.

 

El nou gerent proposarà comptar amb un equip directiu per ocupar-se de la gestió de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, els serveis d'atenció primària de l'ICS al territori i els centres de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). El nou gerent pretén liderar un canvi transformador en què l'actual direcció d'Atenció Primària tingui un paper rellevant, juntament amb Victorià Peralta, com a adjunt a la gerència, i Francesc Purroy al capdavant de la direcció mèdica de l'hospital lleidatà. Aquest equip haurà d'afrontar els reptes de present i futur de la gerència territorial de l'ICS entre els quals el manteniment de l'excel·lència de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, la continuïtat entre els diferents nivells assistencials al territori o l'aplicació de l'Estratègia Nacional d'Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) a l'atenció primària.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *