La Càtedra Cervera Emili Pujol programa 12 concerts en el marc del festival

Cervera acollirà del 16 al 25 de juliol la 41a edició de la Càtedra Emili Pujol. En el marc del Festival Internacional de Música, s'oferiran 12 concerts amb la música de cambra de protagonista. L'inaugurarà la JONC amb el Cor Jove Nacional de Catalunya i, entre altres, també hi actuarà Joan Dausà.

 

Una altra pota de la Càtedra és el Curs Internacional de Música, que ja té més de 130 inscrits. Es desenvoluparà en dues parts i incorpora el saxo com a nou instrument d'aprenentatge. D'altra banda, la Fira dels Lutiers reunirà 9 cases de lutiers i exhibirà un violí J.B. Vuillaume del 1829 que va pertànyer a Louis Kaufman, qui va participar en l'enregistrament de bandes sonores de pel·lícules com ara 'Casablanca' o 'Allò que el vent s'endugué'.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La Càtedra Emili Pujol arriba a la 41a edició consolidada com un dels esdeveniments d'àmbit musical i formatiu més importants del país. El certamen inclou el curs i el festival internacionals de música i la Fira dels Lutiers, tres esdeveniments que convertiran durant dels dies Cervera en capital de la música clàssica.

La Càtedra Cervera Emili Pujol programa 12 concerts en el marc del festival i el curs de música supera els 130 inscrits | LleidaDiari.cat

 

Un dels més veterans i importants 

El Curs Internacional de Música és un dels més veterans i importants de l'Estat. Enguany torna a la Universitat de Cervera, després de l'impàs de l'any passat en què es va haver de traslladar al conservatori per la pandèmia. Així mateix recupera els alumnes internacionals. Compta fins al moment amb més de 130 inscrits, alguns d'Irlanda, Alemanya o el Regne Unit, i la previsió és superar els 150. A la vegada, s'incrementa el nombre de professors i en aquesta edició 41a edició seran 28, tots ells de gran prestigi en l'àmbit de la música i la formació.

 

Una altra de les novetats és que el curs es dividirà en dos períodes. Del 16 al 21 de juliol, es faran les classes de guitarra, violí viola, violoncel, contrabaix i orquestra. Mentre que del 21 al 26 de juliol, tindran lloc les de piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompeta, trombó, tromba, banda, a més del saxo, que s'incorpora com a instrument d'aprenentatge al curs. Els alumnes del curs no s'allotjaran enguany en cases de famílies de la ciutat tot i que l'organització no descarta recuperar-ho l'any vinent.

 

12 concerts al Festival Internacional de Música

El 41a edició del Festival Internacional de Música de Cervera oferirà 12 concerts de música clàssica i també d'altres estils com ara el jazz, folk o pop, estils amb què vol apropar-se a nous públics. La inauguració es farà el 16 de juliol i anirà a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i el Cor Jove Nacional de Catalunya, que interpretaran conjuntament obres de la família Bach.

 

Destaca també el concert que oferirà el 22 de juliol Joan Dausà, que presentarà el seu darrer disc 'Ho tenim tot' a les Terres de Lleida. Altres de les actuacions aniran a càrrec dels professors del Curs Internacional de Música, i en el marc del Vila Closa, l'extensió del Festival a punts emblemàtics de la capital de la Segarra, el públic podrà gaudir de concerts de petit format a càrrec dels alumnes.

 

Fira dels Lutiers

El dimecres 20 de juliol tindrà lloc també en el marc de la Càtedra la 18a edició de la Fira dels Lutiers, el certamen del sector més important del sud d'Europa. Fins a 9 cases de lutiers es reuniran als passadissos de la Universitat de Cervera per mostrar el seu art a l'hora d'elaborar instruments únics i de qualitat.

 

Un any més, la fira exhibirà instruments d'un gran valor d'entre els quals destaca un violí obra de J.B. Vuillaume, de l'any 1829, valorat en uns 200.000 euros. Va pertànyer al violinista Louis Kaufman, qui va participar en l'enregistrament de mig miler de bandes sonores de pel·lícules com és el cas de 'Casablanca' o 'Allò que el vent s'endugué'. Actualment, el violí pertany a Corrado Bolsi, professor del curs i que participarà amb aquest violí al concert dedicat a la fira dels Lutiers que tindrà lloc en el marc del Festival.

 

La 41a edició coincideix amb la renovació al capdavant de la Càtedra Emili Pujol. Jaume Cortadellas ha deixat de ser-ne el director i ha estat substituït per un equip de direcció artística format per Estefania Balcells, Marc Castellà i Laia Puig.