Catalunya és la segona comunitat on més pugen els treballadors vinculats al turisme

El sector turístic va tancar l’agost amb 316.369 afiliats a la Seguretat Social, segons les dades publicades aquest dilluns pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Es tracta de 12.848 persones més respecte del mateix mes de fa un any, el que equival a un augment del 4,2%. En termes absoluts, Catalunya va ser la segona comunitat de l’Estat on més van pujar els treballadors vinculats al turisme, tan sols superada per Andalusia (16.318 afiliats).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els empleats catalans d’hostaleria, agències de viatges i operadors turístics van representar el 16,4% de l’Estat. El ministre d’Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez, ha assegurat que les xifres són «extraordinàries» perquè superen «àmpliament» les de fa un any i els registres prepandèmia.

 

Al conjunt de l’Estat els afiliats a la Seguretat Social vinculats a activitats turístiques van augmentar un 5,1% interanual a l’agost (134.836 afiliats més), fins a situar-se en 2.759.166 empleats. La xifra equival a un 13,5% del total dels afiliats. En comparació amb l’agost del 2019, els afiliats al sector turístic han crescut un 5,1%. «Les xifres demostren que el turisme és el gran motor de l’economia espanyola i hem de celebrar que millora l’ocupació dia a dia amb llocs de treball més especialitzats i de més qualitat», ha indicat Gómez. A Catalunya, dels 316.369 afiliats fins a 259.983 van ser assalariats i 56.386 autònoms.