Articles

Catalunya retira preventivament milers de dosis d’un lot de la vacuna d’AstraZeneca

  • març 12, 2021
  • 3 min read
Catalunya retira preventivament milers de dosis d’un lot de la vacuna d’AstraZeneca
Catalunya retira preventivament milers de dosis d’un lot de la vacuna d’AstraZeneca
Catalunya retira preventivament milers de dosis d’un lot de la vacuna d’AstraZeneca

Salut ha confirmat la retirada preventiva de dues mil dosis d'un lot de la vacuna d'AstraZeneca | ACN

 

Després que diverses comunitats autònomes hagin decidit aturar preventivament la vacunació amb el vaccí d'AstraZeneca, el departament de Salut de la Generalitat també ha decidit actuar. Segons ha informat aquesta tarda Catalunya Informació, el departament encapçalat per la consellera Alba Vergés ha retirat, temporalment, unes dues mil dosis d'un lot de la vacuna d'Oxford abans de ser inoculades.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Ara bé, ha reconegut que una part del mateix lot ja ha estat administrada. Concretament, segons dades del departament, a Catalunya ja han estat inoculades unes 37.000 dosis de la vacuna d'AstraZeneca, amb excepció de les 2.000 retirades. Amb tot, el departament assegura que «manté el pla de vacunació previst per a les pròximes setmanes», segons han confirmat diverses fonts a 'El Periódico'.

 

Diverses comunitats autònomes aturen la vacunació amb AstraZeneca

La decisió se suma a la dels governs d'Astúries, Castella i Lleó, Andalusia o Canàries, que han paralitzat preventivament l'administració de les dosis del lot número ABV5300 del vaccí d'AstraZeneca, a l'espera de les conclusions de l'Agència Europea del Medicament (EMA). Recordem que les alarmes van saltar després que s'hagin detectat diversos episodis de trombosi en persones que havien rebut la vacuna, si bé no hi ha encara una vinculació clara amb ella. 

 

Recordem que ahir mateix el departament de Salut va insistir que seguiria vacunant amb AstraZeneca, i que no dubtaria a cridar els professionals majors de 55 anys, quan el ministeri de Sanitat. De fet, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va insistir que l'Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) no va trobar cap evidència que la causa dels problemes detectats a Dinamarca siguin relacionats directament amb el vaccí. 

 

El govern espanyol manté la confiança en el vaccí d'Oxford

El govern espanyol mantindrà intacte el pla de vacunació malgrat que diversos països europeus han cancel·lat l'administració de dosis de la vacuna d'AstraZeneca per suposats efectes adversos. Segons la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, l'executiu segueix el criteri de l'Agència Europea del Medicament (EMA) que considera que no hi ha evidències d'una relació causa-efecte entre la vacuna AstraZeneca i casos de trombosi.

 

Montero ha afirmat que «des del primer moment s'estan seguint amb atenció els possibles efectes adversos» de la vacuna i a l'Estat «no hi ha hagut declarada cap mena de reacció que contraindiqui l'administració del vaccí». «Podem traslladar l'absoluta tranquil·litat per prosseguir» amb la vacunació, ha dit.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.