Catalunya registra la millor dada de signatures d’hipoteques des de 2011

La signatura d’hipoteques va augmentar al febrer un 6,9% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any passat, fins a les 6.479, segons les dades provisionals de l’Estadística d’Hipoteques de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de la millor xifra en aquest mes des del 2011, quan aleshores se’n van constituir 8.044, mentre que si es compara amb el gener va retrocedir un 6,2%. Catalunya va ser la segona comunitat amb més hipoteques signades, només superada per Andalusia, i el tercer territori on més van créixer, per darrere el Principat d’Astúries i l’Aragó, que van registrar increments del 15,4% i el 9,6% respectivament. Al conjunt de l’Estat, la constitució d’hipoteques va caure un 2% anual, fins a les 35.900.

A Catalunya, l’import del capital prestat per a la signatura d’hipoteques va sumar 1.056,4 milions d’euros, xifra que representa un increment del 6% en comparació amb el febrer del 2022, mentre que respecte al gener va caure un 2,5%. Això va situar l’import mitjà per préstec hipotecari en 163.050 euros davant els 143.413 euros de mitjana espanyola.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa als tipus d’interès mitjà d’hipoteques sobre habitatges, va ser del 2,86% i el termini mitjà de 24 anys. El 34,3% de les hipoteques sobre habitatges va ser variable i un 65,7% a tipus fix. El tipus d’interès mitjà a l’inici és del 2,7% per a les hipoteques sobre habitatges a tipus variable i del 2,96% per al tipus fix.

 

La demarcació de Lleida on més creixen els hipoteques

La demarcació de Lleida va ser la que va registrar un major creixement en les hipoteques constituïdes el febrer. Concretament, ho va fer en un 15,7% en comparació amb el mateix mes del 2022, amb 295, amb un import total prestat de 29,8 milions d’euros, xifra que suposa un 7,3% més i situa l’import mitjà per préstec en 101.257 euros.

Descens intermensual a totes les demarcacions

Si es compara el nombre d’hipoteques subscrites aquest febrer amb el gener, es registren descensos en totes les demarcacions, segons les dades provisionals de l’INE. La caiguda més pronunciada es va produir a Tarragona, amb un retrocés del 27,9% en comparació als préstecs subscrits al gener, mentre que a les comarques de Girona ho van fer en un 12,3% i a les de Lleida en un 7,5%. En canvi, a les comarques de Barcelona, el nombre d’hipoteques es va mantenir pràcticament estable, amb un retrocés del 0,4%.