Catalunya registra el dia més plujós dels últims set mesos

Catalunya registra aquest dilluns el dia més plujós al país des del 15 de setembre del 2023, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A les sis de la tarda continuava plovent a gran part del territori i s’havien recollit fins a 60 mil·límetres a la meitat est (a l’Estació Automàtica del Rascler, al Parc Nacional del Garraf) i fins a 20 mil·límetres a l’oest (22,9 a l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, o 21,2 a Alinyà, a l’Alt Urgell). L’SMC indica que des de les sis de la tarda plou amb més ganes en aquesta part del territori. La neu també ha fet acte de presència als punts alts del Pirineu i a estacions com la de Certascan, a 2.400 metres d’altitud, s’acumulen gruixos de més d’un metre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La part central i nord del litoral català ha estat la que ha acumulat els registres de precipitació més elevats durant les primeres hores del dia i fins a mitja tarda. Als 60 mil·límetres per metre quadrat d’aigua registrats al Parc Nacional del Garraf se n’hi sumen d’altres com els 55,3 de Vacarisses (Vallès Occidental), els 54,9 de Viladrau (Osona), els 57 de Vilobí d’Onyar (Selva) o els 56,1 de Girona.

El Pirineu i el Prepirineu han estat també escenari de precipitacions, algunes amb forma de pluja, com els 43,5 mil·límetres recollits a Núria o els 47,2 d’Ulldeter (Ripollès), però també amb forma de neu, amb nevades per sobre dels 2.000 metres i gruixos de neu nova de fins a 30 centímetres també a Ulldeter, 12 al Cadí Nord o 12 també al Port del Comte.

A estacions com la de Certascan, a 2.400 metres d’altitud, s’acumulen gruixos de neu de més d’un metre. A Boí ratllen aquesta xifra i es queden en els 97 centímetres, mentre que a Espot n’hi ha 70 centímetres.