El Govern dona la sorpresa quan havia d’anunciar més restriccions

El Govern dona la sorpresa quan havia d’anunciar més restriccions

El Govern ha anunciat les noves mesures aquest dilluns, 28 de desembre. | Cedida

 

El Govern ha donat la sorpresa aquest dilluns, 28 de desembre, i no ha anunciat cap modificació en les restriccions pel coronavirus a Catalunya de cara als propers dies. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a «no relaxar-se just ara que ens arriba la vacuna i posem en marxa aquest sistema integral de rastreig». En aquesta línia, la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha anunciat el manteniment de les mesures vigents fins ara tot i que ha fet recomanacions en la línia de restringir la mobilitat i les interaccions socials amb seguretat.

 

[predef]lleidadiari-grup-facebook-619[/predef]

 

Què es podrà fer per Cap d'Any i per Reis?

D'aquesta manera, doncs, es mantenen les mesures que ja van entrar en vigor el 21 de desembre i que han marcat les reunions familiars de Nadal i de Sant Esteve: reunions d'un màxim de sis persones, que poden ser de fins a deu si no se sobrepassen les dues bombolles. A més, la nit del 31 de desembre a l'1 de gener, el toc de queda es manté també a la una de la matinada, tal com estava establert.

 

Les autoritats que han comparegut aquest dilluns, 28 de desembre, tampoc no han comportat modificacions per al sector de la restauració. D'aquesta manera, podran seguir obrint en les franges horàries compreses entre les 7.30 hores i les 9.30 hores i les 13.00 hores i les 15.30 hores. A més, en la resta de la jornada, podran continuar obrint per servir menjar per emportar.

 

Pel que fa a Reis, les mesures vigents hores d'ara són les ja explicades, amb l'excepció que, la nit del 5 al 6 de gener, el toc de queda es fixarà a les 23.00 hores, una hora més tard del que és habitual. Es preveu que aquestes mesures arribin a la seva fi el proper 11 de gener, tot i que en les properes reunions del Procicat caldrà anar veient si pateixen modificacions. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat que, malgrat no descartar res, per ara sembla que la decisió presa aquest dilluns tindrà vigència encara dijous, quan se celebra la Nit de Cap d'Any.

 

Salut anuncia un canvi en el sistema de rastreig a partir del 31 de gener

La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha anunciat un reforç del sistema de rastreig de Salut, en el que serà ja el sisè pla de rastreig des de l'inici de la pandèmia, rescindint a data de 31 de gener de 2021 el polèmic contracte amb una filial de Ferrovial que el Govern es va comprometre a deixar sense efectes ja fa mesos. D'aquesta manera, doncs, a partir del febrer els rastrejos s'internalitzaran i els assumirà l'Agència de Salut Pública de Catalunya.